Адвокатът на Севда Михайлова – майката, която осъди болница Шейново

...
Адвокатът на Севда Михайлова – майката, която осъди болница Шейново
Коментари Харесай

Адвокатът на майката, осъдила Шейново: Обезщетението от 70 000 лв. е твърде ниско

Адвокатът на Севда Михайлова – майката, която осъди болница " Шейново " за 70 000 лв. – Тодор Мангъров, обмисля да апелира решението на Софийския градски съд.

" Това обезщетение от 70 000 лв. е прекомерно ниско и не покрива вредите на майката ", изясни юристът.

Обмисля се тъжба и против отхвърлените искове на майката на Севда и на по-голямото ѝ дете, на обща стойност 100 хиляди лв.. Според съда това са косвени вреди и не подлежат на обезщетение.

" От една страна Върховният касационен съд на България споделя, че в случай че едно лице е отглеждало друго лице и го изгуби, то има право да получи заплащане – обезщетение. Сега с това решение съдът одобри, че дъщерята на Севда и майка ѝ нямат право на такова, което е необичайно, в случай, че в делото бяха изрично открити техните вреди ", добави юрист Мангъров, представен от БНР. 

Семейството на Михайлова е предявило искове за общо 300 хиляди лв., само че два от тях са отхвърлени. То ще би трябвало да заплати и разноски по делото за близо 16 хиляди лв.. 

От " Шейново " ще вземат решение дали да апелират присъдената сума на съвещание на Съвета на шефовете. През март болничното заведение беше наказана да заплати 100 хиляди лв. на другото семейство. Решението също се апелира.

За разменените бебета стана ясно в края на 2022 година. Спорът сред двете фамилии беше решен извънсъдебно, а размяната на бебета беше осъществена на 13 януари 2023 година

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР