Адвокатът на олимпийската шампионка на 800 метра от Южна Африка

...
Адвокатът на олимпийската шампионка на 800 метра от Южна Африка
Коментари Харесай

Кастер Семеня не се отказва - обръща се към Европейския съд по правата на човека

Адвокатът на олимпийската шампионка на 800 метра от Южна Африка Кастер Семеня, която няма право да взе участие в надпревари, в случай че не приема хормонални медикаменти, съобщи пред Франс прес, че се готви да се обърне към Европейския съд по правата на индивида, с цел да оспори възбраната.

Двукратната олимпийска златна медалистка Семеня има разлики в половото развиване (DSD), положение, което кара тялото ѝ да създава нараснали равнища на тестостерон.

Управляващият орган на Световната атлетика през 2018 година забрани на Семяна и други атлетки с разлики в половото развиване ода вземат участие в надпревари от 400 метра до една миля, в случай че не одобряват медикаменти, потискащи хормоните.

29-годишната Семеня несполучливо оспори тези правила в Спортния трибунал (CAS). След това тя се обърна към висшия съд на Швейцария, който отхвърли жалбата предишния месец.

" Това не беше цялостна изненада ", съобщи юристът на Семеня Грегъри Нот в изявление в сряда, отбелязвайки, че делата на швейцарския федерален съд са " доста сложни за победа ".

" Както нормално в битието на Кастeр, тя го одобри доста мощно и доста добре ", сподели той. " Тя също е подготвена за по-нататъшни борби. "

Нот съобщи, че юридически екип приготвя документите за разглеждане на делото пред Европейския съд - развой, който ще отнеме " още няколко месеца ".

След това Семеня ще реши дали да продължи или не, добави той.

" Ние сме просто конят, а тя е жокей, по тази причина слушаме какво споделя Кастeр. Тя има собствен личен разум ", добави юристът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР