Адвокатът на обвинената шофьорка за автобусната катастрофа на магистрала "Тракия",

...
Адвокатът на обвинената шофьорка за автобусната катастрофа на магистрала "Тракия",
Коментари Харесай

Адвокат Кокинов: И шофьорът на автобуса на Тракия може да има вина

Адвокатът на упрекнатата шофьорка за автобусната злополука на автомагистрала "Тракия ", при която починаха 6 души - Николай Кокинов, дава най-малко 12 месеца на делото, преди да стигне до правосъдната зала. В утринния блок на bTV той съобщи, че Таскова показва безпределно страдание за случилото се. По думите му тя не е изпускала кормилото на автомобила си при случая.

"Смятам, че евентуално и тя по някакъв метод е закачила рейса, само че и лидерът на рейса инстинктивно е реагирал и е навил кормилото надясно. Така че може би в хода на следствието ще се окаже, че е налице едно без значение съпричиняване ", разяснява Кокинов, който е и някогашен градски прокурор на София.

"Аз персонално инцидентно минавах около злополуката същия ден няколко часа по-късно. Забелязах, че рейсът е паднал надясно с извити надясно гуми ", посочи той.

По думите му Цвета Таскова е подхванала изпреварване, след което споменът ѝ е неразбираем.

"Автоекспертите ще кажат дали е изгубила надзор. Делото е в доста ранна фаза, занапред ще се изготвят автотехнически експертизи. Единственото налично до момента е един оглед на автомобила, който удостоверява, че той е механически изправен, за колкото малко време са могли да го прегледат ", разяснява Кокинов.

Той добави, че Таскова е водач с близо 10 година стаж, за този интервал е наказвана един път административно - за приложимост на алкохол.

"Родителите й споделиха, че е използвала чаша вино при фамилен мотив и е била хваната, за което си е изтърпяла наказването, само че това няма общо с сегашния проблем ", акцентира юристът.

Адвокатът означи, че положението на шофьорката към момента не е доста положително. "Като всяко едно обикновено човешко създание, като всяка една млада жена и всеки един водач тя не е желала това да се случи, само че то се е случило и не може това да не се отрази върху съзнанието на един естествен човек, че е станал участник в случай, в който са починали шестима души и са ранени над 20 ", уточни той.

По думите на Кокинов майката и бащата на младата жена са почтени и честни трудови хора, към този момент пенсионери. Самата Цвета работи в областта на туризма - лятото в Гърция, а зимата - в планинските курорти. "Родителите ѝ изтеглиха спестяванията си и заплатиха паричната гаранция и тя беше освободена ", съобщи бранителят.

За ареста на кмета на регион "Младост " Десислава Иванчева Кокинов разяснява, че е било излишно да се правят процесуално-следствени дейности на улицата.

"По асфалта да броиш пари ми се коства малко пресилено и да държиш две дами 4 часа и половина на улицата - прекомерно показно ", уточни той.

Според него е можело след задържането да бъдат закарани в закрито помещение, където да се правят всички нужни дейности.

"Ако беше куфар, да вземем за пример с 10 милиона, значи ли това, че би трябвало 24 часа да стоят на улицата и да броят банкнота по банкнота ", попита той.

"Дълбоко се колебая в обвиняванията, че прокуратурата надали не е подхвърлила някакви пари. Никоя прокуратура не подмята и не предизвика към сходен вид действия, нито разполага с сходен финансов запас, с цел да си го разреши ", означи обаче Кокинов, съгласно който "това шоу би трябвало да престане и страните би трябвало да се срещнат в правосъдната зала ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР