Адвокатът на Хънтър Байдън казва, че процесът „не е неизбежен“, тъй като проверката се увеличава

...
Адвокатът на Хънтър Байдън в неделя каза, че процесът не
Коментари Харесай

Адвокатът на Хънтър Байдън в неделя каза, че процесът „не е неизбежен“, дни след като назначеният от Тръмп американски прокурор, разследващ сина на президента, получи статут на специален адвокат след провал в преговорите за признаване на вината за разрешаване на обвиненията в данъци и оръжие.

„Опитвахме се да избегнем такъв през цялото време, както и прокурорите, които се приближиха до нас и ние сме тези, които казват: „Може ли да има решение освен наказателно преследване?“ Така че те го искаха и може би все още искат това“, каза Абе Лоуел, адвокат на Байдън, пред „Face the Nation“ на CBS.

Като назначи Дейвид Вайс за специален прокурор, главният прокурор Мерик Гарланд му даде повече правомощия от типичния американски адвокат и допълнителна независимост от Министерството на правосъдието, тъй като той започва безпрецедентен процес срещу сина на действащия президент и тъй като републиканците твърдят, че отделът се политизира.

Разследването изглежда е стигнало до своя край, когато през юни беше обявено споразумение за признаване на вината. В двустранно споразумение Хънтър Байдън планира да се признае за виновен в две данъчни престъпления и прокурорите ще оттеглят отделно обвинение за престъпление с оръжие след две години, ако той остане настрана от правни проблеми и премине тестове за наркотици.

Но сделката драматично се разпадна в съда миналия месец под контрола на федералния съдия, който наблюдава делото.

В неделя Лоуел защити адвокатите на Хънтър Байдън, като хвърли вината върху федералните прокурори за пропадането на сделката. „Коя група опитни адвокати биха позволили на клиента си да се признае за виновен в престъпление в понеделник, като имат предвид, че знаят, че може да има обвинение в престъпление в сряда? Това няма да се случи", каза той.

Лоуел защити президента Джо Байдън като „нищо друго освен любящ баща“ и каза, че доказателствата за уличаване на президента в потенциалните престъпления на сина му „не съществуват“.

Но председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти и висшите републиканци от Капитолийския хълм бързо разкритикуваха решението на Гарланд да предостави на Вайс статут на специален адвокат и обещаха да продължат собствените си разследвания.

Представителят от Ню Йорк Дан Голдман, член на Комитета за демократичен надзор, каза пред Джейк Тапър от CNN в „Състоянието на Съюза“ в неделя, че „ако Хънтър Байдън е извършил престъпления, той трябва да бъде обвинен в тях. Аз съм демократ, като го казвам."

„Няма да чуете нито един избран в момента републиканец да казва, че ако Доналд Тръмп е извършил престъпления, той трябва да бъде обвинен в тях и да носи отговорност. И това е критично разграничение, което обществеността трябва да разбере“, добави той.

„И това е просто още едно отражение на истинската независимост на това министерство на правосъдието. Назначен от Тръмп американски прокурор разследва сина на президента. Това е доста забележително. И не чувате от другата страна уважение към факта, че Джо Байдън е останал извън това разследване“, каза Голдман.

Кандидатът за президент на републиканците Уил Хърд, бивш конгресмен от Тексас, каза на Тапър в отделно интервю за „Състоянието на съюза“, че „на най-близкото семейство на президент не трябва да бъде позволено да бъде лобист или консултант, когато баща му или съпругът му е президент. на Съединените щати."

Маршал Коен, Хана Рабиновиц и Деван Коул от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР