Адвокатът на готвача пусна молба да освободят клиента му, преди

...
Адвокатът на готвача пусна молба да освободят клиента му, преди
Коментари Харесай

Шеф Андре Токев иска предсрочно освобождаване от затвора

Адвокатът на готвача пусна молба да освободят клиента му, преди да изтече наказването му

Андре Токев желае да излиза от пандиза в Казичене.

По информация на кулинарният мастър е подал молба за предварително условно освобождение, защото половината от наказването му към този момент изтече, а въпреки всичко е и образцов пандизчия.

Затворниците започнаха да привикват със страхотния усет на гозбите на Токев, а готвачът няма желание да стои там повече от нужното. 5 месеца от присъдата му минаха и готвачът желае да се махне оттова минута по-скоро. Ресторант мъчно се управлява зад решетките.

Токев е в пандиза от малко над 5 месеца, а наказването му е 10. Той работи всеки ден, защото в пандиза няма почивки, пандизчиите няма по какъв начин да бъдат оставени без храна. Ако работиш в пандиза, било то вътре, както Токев в кухнята, или на външни обекти, 2 излежани дни се броят като 3.

Готвачът не е правил проблеми, работи старателно и от известно време е поставил шапката и е запретнал ръкавите в кухнята. Софийският градски съд ще прегледа молбата на Токев в най-кратко време, а шансът кулинарят да бъде освободен е значителен.

Дори и да не бъде пуснат от Казичене, Токев ще излезе след не повече от 2 месеца, тъй като работи старателно и е пандизчия за образец.

Шефът се подвизава от известно време в затворническата кухня, само че работата там не му е по-лека, в сравнение с в влиятелните му заведения за хранене из центъра на София.

Шефът би трябвало да се преценява и да внимава извънредно доста, защото манджите на лишените от независимост са съобразени със здравословното им положение.

Затворниците получават дневния си дял, разпределен на три елементи - закуска, обяд, включващ чорба, главно ядене и десерт, и вечеря от ядене и десерт. Храната е разграничена в 5 групи, съобразени със здравословното положение на затворените бандити и желанията дали са вегетарианци, или не. Така петте групи, с които би трябвало да се преценява както Токев, по този начин и управлението на Казичене, са обща, язвена, диабетна, чернодробна и въглехидратна. Всяка порция за пандизчиите е към 300 грама, а десертът е 150 година Понякога петъците пандизчиите не ги огрява да хапнат месце, само че сигурно Токев им подготвя страхотни вегетариански вкуснотии - като рататуй да вземем за пример. Все отново професионалният готвач е огромен познавач на френската кухня. Несъмнено към този момент и пандизчиите са ѝ станали фенове, въпреки всичко не е какъв да е индивидът в кухнята.

Кулинарят съумя да подписа съглашение с Районната прокуратура и получи седем месеца затвор, санкция от 450 лв. и книжката му бе отнета за година и половина. Към това наказване е добавена и предходната условна присъда на готвача от три месеца затвор, която също би трябвало да бъде изтърпяна дейно. Така общото му наказване става 10 месеца, само че Токев ще остане зад решетките най-вече осем, защото ще му бъдат приспаднати двата месеца, през който беше под домакински арест.

Токев горчиво се разкая за постъпката си, само че явно няколко месеца зад решетките са го предиздвикали да си вземе поука и към този момент желае да излиза.

Адвокатът на готвачът подаде молбата през вчерашния ден и следва скоро да разберем дали магистратите ще пуснат Токев от кауша.

Извън менюто

Преди няколко години Министерството на правораздаването взе решение, че постното меню в пандиза ще е по избор. Затворниците, които са вегани по една или друга причина, ще могат да си избират дали да се хранят с класическата храна, която предлага кухнята на пандиза, или да си поръчат нещо "извън менюто ", което не съдържа месо.

Оказа се и че доста от лишените от независимост са набожни и постят или пък има такива, които избират да се хранят единствено със зеленчуци и плодове. Пандизчиите могат даже да декларират по-специални желания като храна с повече въглехидрати, пилешко, телешко и свинско. Могат да се хранят и с меню от картофи и ориз, повече плодове или да натъртват на зеленчуците.

Прехраната на пандизчиите допреди няколко години се осъществяваше в границите на 3,20 лева приблизително дневно за един човек, само че след известно време стана ясно, че няма да стане толкоз на ниска цена и бяха отпуснати малко повечко пари за гладните пандизчии.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР