Адвокатът на Бойко Борисов - Менко Менков, внесе жалба в

...
Адвокатът на Бойко Борисов - Менко Менков, внесе жалба в
Коментари Харесай

Внесена е жалба срещу задържането на Бойко Борисов

Адвокатът на Бойко Борисов - Менко Менков, внесе тъжба в административния съд против задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

Тя бяха арестувани в четвъртък вечерта и престояха в ареста близо денонощие.

" Нямаше обстановка на необходимост при ареста на Бойко Борисов, в практиката така наречен необходимост се ползва при задържането на наркобанди ", разяснява през вчерашния ден юрист Менко Менков.

" Претърсването в домовете на Борисов, Арнаудова и Горанов е осъществено по по този начин наречения наложителен случай. От самато начало тезата ни е, че липсват изискванията за необходимост. Проверката е почнала на 10 декември предходната година ", добави юристът

„ Във връзка с порочно осъществените на 17.03.2022 година претърсвания и изземвания, които не могат да бъдат повторени, присъствалите на тях поемни лица ще бъдат разпитани от следовател, а на конфискуваните предмети и движимости ще бъде осъществен оглед “, оповестиха през вчерашния ден от прокуратурата.

„ Ще бъдат разпитани от следовател наново очевидците, чиито разпити са извършени от незапознат орган – проверяващ служител на реда към Министерство на вътрешните работи “, допълват още от прокуратурата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР