Адвокатът на Бойко Борисов - Менко Менков, говори за задържането

...
Адвокатът на Бойко Борисов - Менко Менков, говори за задържането
Коментари Харесай

Адвокат Менков: Скандалът с ареста на Борисов е много голям!

Адвокатът на Бойко Борисов - Менко Менков, приказва за задържането на водача на ГЕРБ. Той атакува остро Кирил Петков и Бойко Рашков по отношение на дейностите им, които са имали една-единствена цел - " Борисов да бъде неотложно арестуван ".

" Пресконференцията нощес (б.р. - на Кирил Петков и Бойко Рашков) съставлява извънредно абсурден метод да покажеш пред всички закононарушенията за личната си активност. Къде са входящите номера на постановленията, които Бойко Рашков размахваше? Изрично е записано, че директното управление не може да дава никакви инструкции на проверяващите ", сподели Менков.

" Само от следователи могат да бъдат осъществявани дейностите, а такива няма от 1991 година ", разясни юристът.

" Когато господин Кирил Петков пусна пост във " Facebook " и сподели какво се очаквало против Борисов, в този момент да забележим дали прокуратурата ще застане на страната на българския народ. Не би трябвало да разрешаваме прокуратурата да отиде в ръцете на изпълнителната власт, тъй като ще стартират безчинствата ", продължи Менков.

" На 17-ти в 11:30 часа в кабинета на Петков е имало среща сред него, Асен Василев и Рашков с всички проверяващи служители на реда, които са работили три месеца по този случай. И те са давали инструкции и са се чудили какво да вършат, с цел да може Борисов да бъде неотложно арестуван ", разгласи пред Би Ти Ви юристът на някогашния министър председател.

" Кирил Петков не може да бъде очевидец. Законът изисква очевидец да е този, който е директен очевидец на случилото се, а той ги е приел от търсачката в " Google ". Той става очевидец, с цел да може да опорочи всички следствени дейности ", сподели още Менков.

" Скандалът е доста огромен, Петков замесва и Лаура Кьовеши ", добави той.

" Аз имам доста подробна информация, че са се срещнали в кабинета на Кирил Петков, привиквали са полицейски началници и са им казвали какво да вършат ", сподели още Менко Менков.

" Ще депозираме жалбата пред способената прокуратура. Считаме, че имаме задоволително данни за това - за формиране на досъдебно произвеждане, и да се търси отговорност. Случилото се е чудовищно. Днес е Борисов, на следващия ден може да сме аз и вие ", изрази опасенията си Менков.

" Борисов беше арестуван в 20 часа, нямаше опция да комуникира с никой. Като отидох до дома му, 40 минути не ме допускаха. Заварих Борисов и голям брой полицейски чиновници, към този момент бяха завършили претърсванията.

Казаха, че работят по необходимост. Случилото се накърнява достолепието му. Вчера през целия ден стоях в ГДНП без никой да ми дава информация какво ще се случва. Това ме накара да подам тъжба в прокуратурата ", сподели още юристът.

" Бяха арестувани от некомпетентерн орган, каквито са проверяващите служители на реда в ГДНП. Слушах конференцията нощес, господата споделиха, че трябвало да се даде опция да разпитат господин Божков. Можеха да го създадат без да арестуват господин Борисов ", добави той.

" Г-н Петков забърка огромен скандал с Лаура Кьовеши. Европейската прокуратура не се занимава с този проблем, както те настояват. Абсолютни неистини! ", разгласи Менков.

" Г-н Борисов в никакъв случай като министър председател не си е разрешавал дейности като тези на Петков - да вика служители на реда в кабинета си и да им споделя какво да вършат ", добави юристът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР