Адвокатът на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп - Джим

...
Адвокатът на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп - Джим
Коментари Харесай

Адвокатът на Тръмп потвърди, че на клиента му са повдигнати федерални обвинения

Адвокатът на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп - Джим Тръсти, удостовери пред Си Ен Ен, че клиентът му е упрекнат по седем пункта в границите на следствието, водено от особено назначения консултант по отношение на владеене на класифицирана документи. Обвиненията са повдигнати на федерално равнище, разясни Тръсти. За първи път някогашен президент на Съединени американски щати ще би трябвало да дава отговор по обвинявания на федерално равнище.

Тръмп е упрекнат в границите на закона за шпионажа, описа още Тръсти. Повдигнати са му и обвинявания за възпрепятстване на правораздаването, за заличаване или подправяне на документи, за съзаклятие и за подправени показания.
Специалният консултант проверява по какъв начин Тръмп е боравил с класифицираните документи, които е отнесъл в парцела си в Мар а Лаго във Флорида, откакто е напуснал Белия дом. през януари 2021 година Специалният консултант проверява и дали Тръмп не е попречил на управляващите да си върнат документите.
Първоначално персонално Тръмп разгласи в обществената си мрежа Трут сошъл, че администрацията на президента Джо Байдън му е повдигнала обвинявания и сподели, че е почтен. Той описа, че е получил призовка да се яви в във федерален съд в Маями идния вторник. Самият Тръсти не е виждал още текста на обвиняванията против Тръмп и сподели, че клиентът му е получил призовката по имейл.

Тръсти добави, че Тръмп ще се яви в съда, както е свикан. Той изрази догадка, че Тръмп няма да бъде арестуван тогава, тъй като няма на никое място да избяга.

Правоприлагащите органи също са били сюрпризирани от новината  и в този момент трансферират запаси в Маями за правосъдното съвещание, на което ще участва Тръмп. Специалният консултант и министерството на правораздаването към този момент не са правили изказвания по случая. Белият дом също не е коментирал случая.

През април Тръмп бе упрекнат за подправяне на счетоводна документи. Но тогава обвиняванията не бяха на федерално равнище.
Миналата есен американският министър на правораздаването и основен прокурор Мерик Гарланд назначи Джак Смит за специфичен консултант, който да води следствието против Тръмп.  Това стана, откакто Тръмп разгласи, че се кандидатира за президент. Целта на това предопределение бе следствието да бъде без значение от правосъдното министерство от администрацията на Байдън.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР