Адвокатът на Антъни Иванов Георги Градев говори пред БНТ броени

...
Адвокатът на Антъни Иванов Георги Градев говори пред БНТ броени
Коментари Харесай

Георги Градев: Плувната федерация отвори фронт срещу Антъни Иванов

Адвокатът на Антъни Иванов Георги Градев приказва пред Българска национална телевизия броени часове след конференцията на която президентът на БФ Плувни спортове Георги Аврамчев показа подробни данни към контракта на родния плувец, който стана причина за ескалация на напрежението сред него и федерацията.

Според Градев днешното събитие е било за " отваряне на фронт против Антъни " и също така разкритикува Аврамчев за думите му, че няма да бъде препоръчан нов контракт на Антъни, до момента в който не произнесе съдът в Лозана по въпроса с допинг абсурда на плувеца ни от края на предходната година.

" Тази поява в общественото пространство е знак за отваряне на фронт против Антъни. Каква е повода да се изнасят сходни обществени данни пред медиите и то когато тече поверителен развой в съда в Лозана (КАС). Защо приказват единствено против Антъни? Защо не говореха за някой различен? Днешната конференция несъмнено беше отваряне на фронт против Антъни, който обаче ние няма да приемем, защото не ни влиза в ползите. На второ място това беше един спешен пиар. На Антъни му беше препоръчан един позорен контракт, а след това от федерацията отхвърлиха да договарят с нас и ни дадоха ултиматум - или подписваш контракта или не. Ние, несъмнено, отказахме и през днешния ден те излизат и афишират: " Ние няма да предложим контракт на Антъни Иванов, до момента в който не излезе решението на КАС ". Какво значи това? Вие към този момент сте му предложили, само че той го е отхвърлил. Няма никаква логичност в това ", показа Градев.

" Процесът против Антъни Иванов в Лозана се дължи на неналичието на обикновена административна просвета от федерацията. Ако тази конференция не е била, с цел да приказваме за процеса против Антъни в Лозана, то каква е концепцията? Да приказваме за едни договаряния, които са провалили и то не по наша виновност. От федерацията ни извиха ръцете. Искам да попитам още веднъж за какво изнасяме тази информация пред медиите, а в това време не демонстрираме и оферти контракт на Антъни, който беше безразсъден ", добави той.

Адвокатът на Антъни Иванов разкри и кои са били двете съществени аргументи неговият клиент да откаже препоръчаното му от федерацията съглашение, което стана причина за абсурда сред двете страни.

" На първо място договорът не разрешава на Антъни да сменя клубната си принадлежност за периода на съглашението и още шест месеца по-късно. Това е неприемливо вмешателство. От федерацията не могат да споделят за кой клуб да плува Антъни, това си е негов проблем. Антъни не е зависещ на тази федерация. Сумата, която той получава е за подготовка. Това не е заплата, с която да си купуваш самун или да си плащаш тока ", съобщи Георги Градев.

" На второ място от федерацията направиха опит да му затворят устата. В контракта имаше най-малко пет клаузи, които не разрешават на Антъни да подлага на критика федерацията. Това беше направено преднамерено, тъй като преди две години само той отбрани нашите плувци, когато гръмна допинг абсурда. От федерацията тогава си замълчаха и никой не си подаде оставката. Оттогава Антъни е " черната овца ", добави юристът.



Накрая Градев разкритикува съществено федерацията за метода ѝ на другарство с Антъни Иванов, както и практиката да се дават идентични условия на всички състезатели, макар че упражняват и се приготвят на разнообразни места.

" Успехите в плуването идват като тези във волейбола - макар федерацията. Българските плувци се готвят най-вече самостоятелно. Антъни през по-голямата част от времето е във Вирджиня и не виждам това какво общо има с федерацията. Начинът, по който оттова поддържат връзка с него е просто възмутителен. Не можете да си визиите какви неща ще изкарате, когато му пристигна времето. Засега значимото е, че възстановихме правата на Антъни и той може още веднъж да се състезава, само че сме едвам в средата на процеса ", показа бранителят на Антъни Иванов.

" От федерацията нищо не рискуват, в случай че му дадат контракт, тъй като той може да се приключи, в случай че Антъни бъде махленски в приложимост на допинг. В случая те го изкарват отговорен и на процедура му стопират опциите за подготовка. Не съм склонен да има идентични условия за всички състезатели, тъй като те се готвят на разнообразни места и разноските им надлежно не са идентични. Ако гониш огромните триумфи, то би трябвало да извадиш повече пари за подготовка, по-качествени треньори, по-добри масажисти... Това е истината ", приключи Георги Градев.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР