Адвокатът му заяви, че присъдата ще бъде обжалвана пред Върховния

...
Адвокатът му заяви, че присъдата ще бъде обжалвана пред Върховния
Коментари Харесай

Никола Саркози загуби делото за корупция, ще носи електронна гривна


Адвокатът му съобщи, че присъдата ще бъде обжалвана пред Върховния съд

Бившият френски президент Никола Саркози загуби обжалването по делото за корупция и търговия с въздействие, предават международните организации. Апелативният съд в Париж го осъди на три години затвор, две от които условно, заяви Ройтерс.

В решението на съда е записано, че Саркози няма да влезе в пандиза, а ще носи електронна гривна.

През 2021 година по-долна инстанция призна Саркози за отговорен в опит да подкупи арбитър след овакантяване на длъжността си и в търговия с въздействие в подмяна на поверителна информация по отношение на следствие на финансирането на акцията му през 2007 година

68-годишният Саркози отхвърля да е направил нещо неправилно, само че с тези каузи стана първият държавен глава, сдобил се с присъда. 

Наложена му е възбрана да заема обществена служба в продължение на три години.

Никола Саркози изкара един петгодишен мандат като президент от 2007 година Той одобри строги антиимиграционни политики и се опита да реформира стопанската система на Франция по време на президентството си, засенчено от международната финансова рецесия.

Критиците му го упорекваха в метода на водене на политика като определяха стила му като прекомерно нагъл, търсещ популярност и хиперактивен за роля, потопена в традиция и великолепие.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР