Адвокатът, който е водещ съветник в екипа от юристи на

...
Адвокатът, който е водещ съветник в екипа от юристи на
Коментари Харесай

Водещ юрист на Тръмп в разследването за руската намеса се оттегля от екипа

Адвокатът, който е водещ консултант в екипа от адвокати на Доналд Тръмп в следствието за хипотетичната съветска интервенция в изборите в Съединени американски щати, ще се отдръпна от него в края на месеца, предадоха международните организации, като се позоваха на известие на Белия дом. Тай Коб обмислял отдръпването си от няколко седмици, сподели говорителката на президентството Сара Саундърс.

 Сара Хъкъби Сандърс, представител на Белия дом Сара Хъкъби Сандърс, представител на Белия дом © Българска телеграфна агенция
Коб ще бъде сменен от Емет Флуд, който представляваше някогашния президент Бил Клинтън по време на процедурата по импийчмънт против него в американския Конгрес през 90-те години, настояват американски медии.

Същевременно Руди Джулиани, който също е част от адвокатския екип на Тръмп, сподели, че всяко изявление на Тръмп от специфичния американски прокурор Робърт Мълър по отношение на следствието за съветска интервенция в изборите и съглашателство сред Москва и предизборния екип на Тръмп, ще бъде лимитирано по обсег и дълготрайност, съобщи Ройтерс.

„ Някои хора говореха за опцията от 12-часово събеседване. Ако това се случи, то ще бъде оптимално два-три часа дълго по стеснен кръг от въпроси “, сподели Джулиани.

Американският специфичен прокурор Робърт Мълър е предал лист от близо 50 въпроса на юристите на президента в следствието си за възможна съветска интервенция в изборите в Съединени американски щати от 2016 година, вероятно съглашателство на предизборния екип на Тръмп с Русия и дали Тръмп е попречил правораздаването, заяви преди броени дни в „ Ню Йорк таймс “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР