Адвокатът Илия Тодоров от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи

...
Адвокатът Илия Тодоров от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи
Коментари Харесай

Илия Тодоров: От години апелирахме за промени по отношение на пияните и дрогираните, но това, което се прие, ни потресе

Адвокатът Илия Тодоров от Българската асоциация на потърпевшите при произшествия разяснява измененията в Наказателния кодекс.

" Действително ние от години апелирахме за промени в тази посока в Наказателния кодекс - във връзка с пияните и дрогираните. И най-после по този начин беше изменен Наказателен кодекс, че ние сме потресени. В последните години прокуратурата повдигна обвиняване и се пробва да потвърди, че когато си се качил да управляваш с високо количество алкохол или дрогиран и допуснеш закононарушение и убиеш човек, това не е закононарушение по несъобразителност, а е при възможен предумисъл. С други думи ти преднамерено си провокирал злополуката. Проблемът тук е, че в 12 без 5 депутатите по този начин промениха Наказателен кодекс, че в случай че в този момент прокуратурата, която още веднъж е повдигнала обвиняване за съзнателно причиняване на гибел, в случай че тяхната теза се окаже вярна и съдът отсъди по този начин, отнета е опцията на съда да лишава автомобил при такова закононарушение. Не знам дали това е от непросветеност, недоглеждане или недоразбиране.

Ние от години бяхме част от самодейността за тези повдигнати пешеходни пътеки. Едната беше в Студентски град, където статистически понижа броят на злополуките. Но трябват и други ограничения ", счита Тодоров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР