Адвокат Янко Янев е роден на 18 септември 1974-а година

...
Адвокат Янко Янев е роден на 18 септември 1974-а година
Коментари Харесай

Янко Янев разрешава застрахователни казуси

Адвокат Янко Янев е роден на 18 септември 1974-а година в град Хасково. Завършва висшето си обучение в Югозападен университет „ Неофит Рилски " със степен магистър по право, а наложителният си едногодишен стаж поставя в град София. В адвокатската фирма на Лега Интерконсулт стартира практиката си през 2001-а година, а няколко години по-късно отваря своя лична на територията на град София. С течение на времето адвокатската фирма му се разраства и отваря офиси в Пловдив и Велико Търново, а експертите, работещи за него, са експерти с дълготраен опит в региона на застраховането, гражданското и комерсиалното право и недвижимите парцели.

През 2008-а година персонален пътен случай, в който едвам не остава неподвижен, го стимулира да се захване със застрахователни проблеми и да оказва помощ на потърпевши при пътнотранспортни катастрофи.

Екипът на Янко Янев работи интензивно, с цел да отбрани правата на своите клиенти като не позволява злоупотреби от страна на застрахователите, които постоянно се възползват от незапознатостта на хората, на които би трябвало да изплатят обезщетение.

На процедура огромна част от застрахователните компании вършат тълкуване на законите и наредбите, които в една или друга посока ощетяват хората, а в това време те не са изключително акуратни. Практика е някои компании да принуждават хората, на които дължат обезщетение, да подпишат съглашение за доста по-ниска сума от това, което би трябвало да получат при сходен случай. Ако потърпевшите предявят правосъден иск за по-голямо обезщетение, застрахователите показват съглашението и съдът в множеството случаи отсъжда в тяхна изгода. Ако пък клиентът на съответната компания откаже да подпише сходен документ, то последвалото финансово обезщетение е доста по-ниско от в началото препоръчаното или се прави отвод от заплащане. Това е допустимо, тъй като сумите се афишират по принцип на четири очи или по телефон.
Други трикове на застрахователните компании са подтикването на пострадалите да „ дадат изказване ". Брокерите са подготвени експерти за работа с хора и ловко с вежливост съумяват да ги накарат да опишат за случая, като се възползват от шока, объркването и болката им. По този метод наблюдават за признаването на някаква, минимална даже, виновност която би понижила сумата по компенсацията.

За да се избегнат сходен вид злоупотреби, експертите предлагат при настъпването на застрахователно събитие да се потърсят услугите на умел осигурителен юрист, пред който другите тълкувания на точките от закона няма по какъв начин да реализират заблуждаващия резултат, който имат пред пострадалите.

А задачата на юрист Янко Янев и неговият екип е да коментира правата на пострадалите и да ги съставлява пред застрахователите за реализиране на обезщетение.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР