Адвокат Тодор Батков сподели, че изходът от заплетения възел в

...
Адвокат Тодор Батков сподели, че изходът от заплетения възел в
Коментари Харесай

Тодор Батков разкритикува БФС и Бербатов: Универсалното решение е да седнат и да се разберат

Адвокат Тодор Батков показа, че изходът от заплетения възел в българския футбол сега се крие в това двете спорещи страни Борислав Михайлов и Димитър Бербатов да седнат на масата и да се схванат.

Бившият притежател на Левски е на мнение, че министерството на спорта няма да си разреши да не даде лиценз на БФС, поради неналичието на бюджет.

Батков е безапелационен, че сега настоящ президент на централата е Борислав Михайлов от конгреса, извършен през 2018 година. Ръководството от съвещанието от октомври 2021 година към момента не е вписано в регистрите поради правосъдните разногласия.

Юристът разкри, че съгласно него БФС няма да изхвърли ЦСКА от структурите си, защото “ще блокират държавата”.

„ Преди всичко казусът е юридически, президент на БФС е този, който е вписан в съответния указател. В момента е годно вписването след конгреса през 2018 година, президентът е Борислав Михайлов и определените членове на Изпълкома, той е с мандат 4 години. Имаме ексклузивен конгрес през октомври, призован от съда по искане на 1/3 от клубовете, конгресът е извършен демократично и транспарантно. За президент с минимално преимущество е определен още веднъж Михайлов с изпълком. Не са вписани, тъй като има обжалване “, стартира той.

Някогашният необут на “сините” вметна, че БФС не е имал право да анулира или отсрочи конгреса, който бе плануван за 18 март.

„ Още от септември 2021 година БФС привиква постоянен конгрес на 18 март, който се привиква на 4 години. Според мен, няма даже официално право да го отсрочват, няма по какъв начин да бъде оповестено в регистъра. Според мен, трябваше да се организира. Конгресът на Бербатов се опита да влезе в обувките на постоянния конгрес, само че след това разбрах, че Бербатов е събрал подписка за нов конгрес с 1/3 от клубовете, който да съответствува с датата 18 март, само че съдът още не се е произнесъл по него. Президентът е Михайлов. Изпълкомът е от 2018 година и ще е той до вписването в регистъра на нов. Кога ще се случи вписването на нов, не е ясно.”

Той подсети, че страната не трябва да се намесва в българския футбол, тъй като рискува наказване от интернационалните централи.

„ ФИФА и УЕФА упражняват надзор, доколкото да се съблюдават разпоредбите. Те имат опцията да постановат наказания, стигащи до изключване от футбола за избран интервал или вечно, националните гарнитури да вземат участие в шампионати за избран интервал и наказания за възбрана на клубовете. Една от тези наказания може да се наложи за интервенция на страната във футбола. И това е ролята на Министерството на спорта. “

Относно въпроса, обвързван с издаването на лиценз на Българския футболен съюз от страна на ММС, Батков показа, че надали ще се стигне до лишаване на лиценза поради липса на признат бюджет от конгрес.

„ Зависи дали извършват условията. ММС може да не даде лиценз, само че нямам доверие да се случи, тъй като ще настане гражданска война. От БФС оповестиха, че привикват Общо заседание през май с основна точка бюджет. Лицензът се дава по линия на закона за спорта. Предполагам, че няма да се стигне до там, няма метод да се стигне до там. Ако бяха поредни в БФС, през вчерашния ден трябваше да изключат тимовете от елита, Втора лига. Какъв е този друг критерий? Аз не желая да ги изключат (ЦСКА – бел. ред.). Ако това се случи, ще блокират страната. Това, което са решили (БФС – бел. ред.) през вчерашния ден е прекалено. “

Юристът не спести рецензии към решението на централата ни да изключи 104 аматьорски клуба от структурите си, като главната част от тях е поради присъединяване в така наречен Конгрес на Димитър Бербатов на 18 март.

„ Не може за присъединяване в някакъв конгрес, без значение на какво отиват хората, от кого е призован, не може да изключваш клубове със 100-годишна история. Футболът е значима част от обществения живот. Не може по този начин да зачертаваш, имат школи, имат чиновници, имат ветерани, почитатели. Това е моралната страна “, добави юристът пред Българска национална телевизия.

Бившият сутрудник на военното контраразузнаване разгласи и какъв е най-бързият излаз от рецесията.

„ Универсалното решение е да седнат и да се схванат. Бербатов губи по всички линии. Напорът и напъните да продължава, му утежнява ситуацията.”
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР