Адвокат се оплака, че е бил ударен от служител на

...
Адвокат се оплака, че е бил ударен от служител на
Коментари Харесай

Адвокат се оплака от насилие в столично районно управление

Адвокат се оплака, че е бил ударен от чиновник на Първо Районно ръководство в София.

Добри Райков твърди, че към 19:00 часа отишъл в районното като бранител на 19-годишен, който е арестуван . Когато извадил пълномощното си, работещи в районното, които не се легитимирали, споделили на юриста, че арестуваният юноша към този момент има длъжностен бранител .

Това, по думите на Райков, довело до изостряне на разногласието и един от участващите в него станал по-агресивен.

Адвокатът описа, че бил обиждан от това лице, след което и ударен в горната част на тила . Райков съобщи, че изпитал мощна болежка и зашеметяване, а също по този начин и се страхувал, тъй като бил самичък с трима души.

" Гологлавият чиновник стана очевидно нападателен. Тръгна към мен, насочи ми опасност под формата на - Боя ли си търсиш? След което ми посегна. Хвана ме за лявата ръка и ме изблъска към входа на стаята ", описа Райков пред .

След като напуснал стаята, юристът сподели, че се обадил на тел 112 , с цел да потърси помощ, след което дал сведения за случилото се.

От Министерство на вътрешните работи обявиха, че на следващия ден шефът на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) ще образува инспекция по случая.

Първоначалните данни, които са получени от районното са, че юристът е позволен до арестуваното лице , което към този момент е с наложена мярка " задържане под стража " за 72 часа и е предстояло неговото конвоиране.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР