Адвокат с инициали В. К. е задържан и обвинен, че

...
Адвокат с инициали В. К. е задържан и обвинен, че
Коментари Харесай

Арестуваха адвокат за „полово удовлетворение“ с непълнолетни, вместо хонорар 



Адвокат с букви В. К. е арестуван и упрекнат, че е изискал и получил, вместо хонорар от малолетни, които пази, дейности на полово задоволство. Това излиза наяве от известие на Софийската районна прокуратура.

„ Обвиняемият е употребявал състояние на взаимозависимост, като предложил на някои от малолетните момчета да ги пази без възнаграждение в качеството му на юрист, а на други споделил, че в случай че желаят да излязат от ареста, би трябвало да извършат дейности за полово задоволство с него “, показват от държавното обвиняване.

Действията на полово задоволство с тримата малолетни са осъществени в интервала от декември 2022 година до октомври 2023 година в апартамент в София.

По неофициална информация става дума за младежи, арестувани и упрекнати в обири и грабежи и В. К. е бил техен юрист, само че фамилиите на клиентите нямали средства за хонорар.

Адвокатът има и друго обвиняване, от което излиза наяве и по какъв начин е почнало следствието по случая – по тъжба на жена, която по неофициална информация е майка на едно от момчетата и се усъмнила по какъв начин синът ѝ ще заплати за юрист. От прокуратурата оповестиха, че В. К. е упрекнат и за това, че “умишлено склонил друго лице да принуди жена да извърши нещо обратно на волята ѝ – да отдръпна тъжба, подадена в полицията против обвинения, като за това била използвана опасност, че домът ѝ ще бъде разпален ”.

Досъдебното произвеждане по случая се води за закононарушения по член 157, алинея 1 Наказателен кодекс и по член 143, алинея 1, вр. член 20, алинея 3, вр. алинея 1 Наказателен кодекс. Т. е. за осъществяване на дейности на полово задоволство с лице от същия пол, като за това е употребявано състояние на взаимозависимост – за това действие се плануват от 2 до 8 години затвор, и за насила, която се санкционира с до 6 години отнемане от независимост.

За действията са събрани освен гласни доказателства, научи „ Лекс “.

Адвокатът не е от столичната гилдия, като от прокуратурата не оповестяват нито къде е вписан, нито цялостните му имена. Предстои през днешния ден в Софийския областен съд да бъде импортирано искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР