Адвокат-робот ще пледира за първи път пред съда – той

...
Адвокат-робот ще пледира за първи път пред съда – той
Коментари Харесай

Адвокат-робот ще пледира за първи път пред съда


Адвокат-робот ще пледира за първи път пред съда – той ще поучава жалбоподателя по време на съвещание по дело против санкция за превишена скорост. Това се чака да се случи през февруари в Съединени американски щати, оповестяват американски издания.

„ Роботът “ в действителност е изкуствен интелект (AI) и работи посредством приложение за телефон. То е създадено по този начин, че да слуша какво се приказва в правосъдната зала и посредством слушалки да диктува на жалбоподателя какво да каже.

То е създадено от притежателя на чатбота за правни услуги DoNotPay Джошуа Броудър.

Кой е жалбоподателят и пред кой съд ще се яви, към този момент се пази в загадка. А от компанията дават обещание да възвръщат разноските, в случай че делото бъде изгубено.


Заради рецензията на адвокати, че става дума за обикновено дело, Броудър разгласи в „ Туитър “, че дава 1 000 000 $ на юрист или жител, който има идно съвещание пред Върховния съд на Съединени американски щати, с цел да носи безжични слушалки и да реализира отбраната си, като повтаря тъкмо каквото му диктува изкуственият разсъдък.

Офертата провокира мнения измежду юристите и някои от припомнят, че Върховният съд на Съединени американски щати не позволява юристите да употребяват електронни устройства до момента в който пледират.

Броудър създава чатбота си за правна помощ, тъй като самият той почнал да натрупа доста санкции за паркиране. В изявленията той изяснява, че хората го употребяват за дребни искове – под 10 000 $, както и за разногласия за обществени помощи и контракти за наем, с които по думите му на юристите не им се занимава.

Джошуа Броудър е приключил компютърни науки в „ Станфорд “.

„ Ню Йорк поуст “ цитира описа му, че е лишило много време, с цел да се образова AI асистентът на правосъдната процедура, обхващаща необятен кръг от въпроси и да се подсигурява, че приложението „ ще се придържа към истината “.

„ Опитваме се да сведем до най-малко правната си отговорност. Не е добре, в случай че приложението изкривява обстоятелствата и е прекомерно манипулативно “, разяснява Броудър.

Той сочи, че софтуерът е поправен по този начин, че да не реагира автоматизирано на всичко, което чуе в съда. Вместо това, ще се вслушва в причините и ще ги проучва преди да инструктира клиента си да отговори.

Крайната цел на Броудър е приложението „ да размени напълно някои юристи, с цел да спести пари на подзащитните им “.

„ Всичко е въпрос на език и за това юристите таксуват стотици или хиляди долари на час. Все още ще има доста положителни юристи, които може да спорят в Европейския съд по правата на индивида, само че доста юристи просто таксуват прекалено много пари за копи-пействане на документи и мисля, че те несъмнено ще бъдат сменени и те би трябвало да бъдат сменени “, разяснява разработчикът на изкуствения разсъдък. лекс бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР