Адвокат Радостин Василев, който е част от екипа на Любослав

...
Адвокат Радостин Василев, който е част от екипа на Любослав
Коментари Харесай

Радостин Василев: В БФС никой не работи след 13:00 часа

Адвокат Радостин Василев, който е част от екипа на Любослав Пенев в битката за президентския пост в БФС, излезе с коментар на днешната конференция в Българска телеграфна агенция.

" Не съм се замислял дали да вземам участие и за минута. БФС е може би най-непрозрачната и подмолна организация, администрираща спорт в България. Г-н Пенев ни даде задача да изготвим една административно-правна рамка на това, което би трябвало да се промени в българския футбол - неща за разискване и неща, които наложително би трябвало да се трансформират.

БФС действа скрито, взимат се решения скрито, те не подлежат на обжалване. Нормативните документи на БФС са неразбираеми, двусмислени. При господин Пенев БФС ще има нов правилник, нови правилници. Общо заседание в този момент се прави един път на четири години, одобряват се краткотрайни членове на БФС. Чудесно, само че тези краткотрайни членове нямат право да издигат претенденти и да гласоподават за президент на БФС. Получава се по този начин, че един клуб може да го има във вакуум, до момента в който се ревизира дали е с Боби Михайлов. Приемат ги за членове и те гласоподават.

Областните шефове принуждават футболните клубове да пратят описи с делегатите, които ще вземат участие на конгреса. Тази процедура е отработена към този момент трети конгрес. В БФС от 13:00 часа нататък никой не работи. Там не ти подвигат телефона, нямат указател, не те обслужват. Никой отвън омертата " Изпълком ".

Предпочитам Изпълнителният комитет на БФС да бъде формиран от специалисти - адвокати, икономисти, експерти в разнообразни сфери. Хора като Венци Стефанов, Домусчиев и Ганчев надали си мислят, че клубовете им ще станат по-слаби, в случай че не са в Изпълкома. Една танцова група от " Люлин " има по-добре написан правилник от БФС.

Структурите на БФС би трябвало да са самостоятелни. Трябва да се направи смяна за метода на асортимент на съдиите. Промяната в структурата и метода на администриране в администрацията на БФС е неизбежна. Там работят некомпетентни хора, само че те са комфортни. Там са нечии синове и дъщери. Г-н Кучев се събира с още 7-8 индивида в една стая и си вземат решение да санкционират даден клуб ", съобщи Василев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР