Адвокат Николай Хаджигенов е един от лидерите на групата на

...
Адвокат Николай Хаджигенов е един от лидерите на групата на
Коментари Харесай

Николай Хаджигенов пред Марица: Коалицията ни с Мая и Донч...

Адвокат Николай Хаджигенов е един от водачите на групата на ИБГНИ в Народното събрание. Куриозно, само че тъкмо името му беше упоменато в прословутия диалог сред Радостин Василев от „ ИТН “ и Татяна Дончева. Точно колежката му го назовава „ п..т с три деца “ и сътрудник на ДАНС, по изказване на Василев пред партийната телевизия " Седем Осми ". Адвокатът разяснява пред „ Марица “ абсурда с версията за предлаган подкуп от половин милион лв. от Дончева, с който се зае спецпрокуратурата. „ Само да не ме наречете господин Дончев или господин Йорданов “, стартира Хаджигенов.



Дончева и Тошко са страхотна двойка, тя и преди се пазареше с Българска социалистическа партия

„ Ние идваме “ ще се яви на изборите с нова коалиция


Не успяхме да разбъркаме задоволително кочината, нека Петков и Василев го създадат



- Интересен старт, какво срещу имате госпожа Татяна Дончева и господин Тошко Йорданов?

- А, нищо. Те са страхотна двойка.

- Какво значи двойка?

- Буквално във всеки смисъл на думата. Политическа двойка, прочувствена двойка. Великолепни са.

- Как ще коментирате цялата тази история с обвиняванията, че Дончева се е пробвала да купи депутати от Има Такъв Народ?

- Не го ли направих преди малко!

- Конкретно изявлението на Радостин Василев за офертата в офиса му?

- Той е отлично допълнение към двойката Йорданов-Дончева.

- Не сте чули всякакви хора от Има Такъв Народ да са търсени с листчета?

- Аз чух предходната година на площада по какъв начин едни хора ми носят куфари с пари. Още ги очаквам.

- Доколкото помня, от Васил Божков?

- И от него, и от Цветан Василев, и от други. Още стотинка няма.

- Имало ли е такава среща Дончева-Василев?

- Аз явно не съм участвал. Но доколкото си припомням, Дончева не отхвърли сходна среща. Даже май удостовери. Аз не си предизвиквам партийни малките екрани като „ Седем Осми “ и „ Атака ". Няма и да ги виждам, само че прочетох.

- За какво са се срещали, вашето тълкувание?

- Хубав въпрос! Не съм нито единия нито, другия, питайте ги тях.

- Ще питаме, само че госпожа Дончева май е още във Виена?

- И какво прави там, ще изиска политическо леговище ли! Тя ще се върне. Когато аз желая да се срещна с някого по политическа тематика, го разгласявам по малкия екран и го върша обществено. Не вървя по офиси! Не съм предлагач, не съм авантаджия. Така разбирам правенето на политиката, с цел да няма задкулисие и задколоние. Моето схващане е това. Всичко останало са неща, против които аз се изправям, без значение кой ги прави. Защото е скотщина, която нямам по какъв начин да търпя. А какво и за какво са говорели, питайте ги. Аз по такива срещи не вървя.

- Какво може да накара двама депутати да се срещат по офиси, а не тук, в Народното събрание?

- Също прекрасен въпрос. Всеки път се срещам тук, пред медиите. Тайните срещи значат, че има проблем.

- Все отново сте от една група в Народното събрание с Татяна Дончева?

- Е, и! Ние и предния път бяхме от една група с госпожа Дончева, а тя върви да се пазари с Българска социалистическа партия! Какво да създадем?! Дончева си е такава.

- Май върви към разпадане на обединението ви с Манолова и Дончева?

- Тя завърши още с изборите. Сега имаме парламентарна група, която завършва с Народното събрание. След това събираме нова коалиция. Как ще наподобява, следва да забележим.

- Регистрирахте с Арман Бабикян нов план - „ Ние идваме! “. Означава ли, че посредством него ще участвате в изборите?

- Той не е нов, а продължение. Ние от дълго време сме го подготвили и може би щяхме да го обявим още предния парламент, в случай че той беше просъществувал повече от 9 работни дни. Но пък с тези чудеса, които се случват, в случай че чакаме, може да отидат още 15 избори. Затова към този момент го направихме. Така ще дадем опция на повече хора да са показани. Сега направихме една неуместна структура - аз и Бабикян представляваме група жители, а самите ние сме двама жители. За мое отегчение нужна е някаква персонификация. Нещо, пред което хората да кажат: Да, това е моят план. Той няма да прераства в партия.

- Но може да взе участие на изборите?

- Може, това е концепцията. „ Изправи се! “ също е неправителствена организация. Има задоволително партии, които може да използваме за коалиция. „ Ние идваме! “ просто поставя повече ред в кочината.

- Виждате ли се в коалиция с възможния план на министрите Асен Василев и Кирил Петков?

- Не знам, не съм стигал до такава степен. Не разясня нещата към тях. Те са министри в длъжностен кабинет, ще има втори подобен, нямам визия дали ще останат и в него. Виждам, че желаят да създадат нещо. Което съответствува с нашите цели. Ние също сме тук, с цел да създадем нещо. С който би трябвало обаче. Така че за какво не!

Аз поддържам и техен независим план, който е подобен на нашия. Тази конкуренция е добра. Без нея има статукво, което се възпроизвежда даже в новопоявилите се обединения. А на мен не ми хареса. Подкрепям нов план или всякакво друго присъединяване на упоменатите господа, тъй като те са положителни.

- Вярвате ли, че те могат да разбъркат картите в Народното събрание?

- Това имам поради, дано го разбъркат. Чудесно! Това би трябвало да се случи. Самите ние направихме безредие, което се оказа незадоволително. Ако нов план разбърка още повече, ще е по-добре.

- Колко закона ще съумеете да приемете в този парламент?

- Надявам се да успеем и с Бюрото по отбрана на очевидци, и със Закона за правосъдната власт - закриването на Спецсъда, и Закона за НСО - най-малко това да мине. За бюджета е явно, там не търпи коментар.

- Личен въпрос, в случай че разрешите? Името ви беше забъркано от Василев в диалога с Дончева, като колежката ви употребява избрани квалификации. Как ще го коментирате?

- Никак! Над 15 години съм по медиите и нонстоп някой ме спряга за нещо. На всяка нелепост да обръщам внимание ли? Аз се развличам откровено с тези нелепости.

- Добре де, за какво се появиха внезапно, някой преднамерено ли ги прави?

- Вероятно, да. Толкова им е акълът, те не схващат, че това работи в интерес на Борисов и ГЕРБ. Въобще на цялото това статукво. Или може би това им е концепцията. Не знам, само че е неуместно.

Нали това, което направихме дружно на площада, се опитахме да го създадем и в политиката.

- Да де, само че се оказа, че всеки си има своя паничка и счита, че тя е по-важна от общата.

- Влязох в политиката тъкмо да има обща паничка и тя да бъде добра, а не всеки да дърпа баницата към себе си и да тъпче колкото може. В последна сметка разбирането на политиката като за гозба, с която би трябвало да се наплюскаме, е зло. 32 години гледаме в политиката едно и също. Затова и влязох в нея, да го променим. Затова и поздравявам всевъзможни нови планове. Нашето безредие се оказа незадоволително. Имаме потребност от тотално филтриране.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР