Адвокат Менко Менков внесе в съда жалбите за 24-часовото задържане

...
Адвокат Менко Менков внесе в съда жалбите за 24-часовото задържане
Коментари Харесай

Манфред Вебер за ареста на Борисов: Принципите на правовата държава бяха нарушени в България

Адвокат Менко Менков внесе в съда жалбите за 24-часовото задържане на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

В жалбите се твърди, че заповедите на Министерство на вътрешните работи са официални и в тях се сочи само съображение, без да се сочат съответни претекстове за задържането.

Според отбраната досъдебното произвеждане, по което тримата са били арестувани, е формирано от незапознат орган.

Сочи се още, че дейностите по необходимост също не са стимулирани. Казусът беше издигнат през днешния ден и от водача на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер. ГЕРБ са част от ЕНП и депутати от групата бяха в София поради проблема.

" Ние сме единни в битката за правова страна в Европейския съюз. Това е нещо, което ни сплотява над партийните пристрастия. През предходната седмица ръководителят на опозицията в една европейска страна беше арестуван за 24 часа само по инструкции на вътрешния министър, без прокурорска заповед, съдийско решение и през днешния ден един съд в София е постановил, че това е непозволено деяние. Не дава отговор на българските закони. Това е нарушаване на законите и правовия ред. Моля комисията да се занимае с въпроса. Всички желаеме битка с корупцията, само че това би трябвало да става на правилата на правовата страна, а те бяха нарушени в България. Това би трябвало да бъде изяснено ", съобщи Манфред Вебер, ръководител на групата на ЕНП в Европейския парламент.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР