Адвокат Ина Лулчева се присъедини към защитата на Йордан Таков,

...
Адвокат Ина Лулчева се присъедини към защитата на Йордан Таков,
Коментари Харесай

Извършителят на двойното убийство в Кършияка с още един защитник

Адвокат Ина Лулчева се причисли към отбраната на Йордан Таков, упрекнат за двойно ликвидиране, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. Таков, който извърши двойното ликвидиране на татко и наследник Ботеви в " Кършияка " в Пловдив, апелира наложената му присъда от пловдивския Окръжен съд.  Присъдата се апелира и от околните на убитите Васил и Христо Ботеви които също са недоволни от присъдата и желаят най-суровото наказване за него - пожизнен затвор.

Йордан Таков беше приет за отговорен в края на февруари и получи 20 години затвор при първичен непоколебим режим. Той би трябвало да заплати и над половин милион лв. обезщетение на околните на починалите.

Йордан Таков е роднина на убитите Васил Ботев Христо Ботев, като е имал и общ бизнес с тях. Занимавали са се с вендинг автомати. След бизнес сдърпване на 26 ноември 2019 година Таков простреля със законно притежаван револвер " Макаров " съдружника си Христо и татко му Васил. Той призна това, само че съобщи, че е работил при самозащита.

Според прокуратурата убийството е съзнателно. Заключението на комплексната съдебномедицинска експертиза сочи, че гибелта на Христо е настъпила от остра кръвозагуба, откакто е бил прострелян три пъти, а на татко му Васил, който е бил прострелян два пъти - от пострадване в региона на врата. Заключението от направената балистична експертиза на движимостите лица е, че не се касае за безразборна пукотевица в безпорядък, както Таков твърди.

Досега бранител на Йордан Таков беше единствено юрист Йордан Давчев. Днес той към този момент има двама бранители. Към Давчев се причисли и юрист Ина Лулчева.

Тя направи доказателствени претенции и всички, без едно /това за повторна правосъдно психиатрична психична експертиза на Таков/, бяха позволени от съда. Лулчева изиска да се изискат от ОД на Министерство на вътрешните работи на магнитен притежател всички фотоси от първия и втория оглед на местопроизшествието и да се назначи правосъдна видеотехническа експертиза на тези фотоси, с цел да се дефинират отстояния от двата натрупа до коридорите и вратата.

Съдът сподели, че като дойдат фотосите тогава ще преценяват дали ще се прави тази експертиза. Допуснаха спомагателна балистична експертиза с присъединяване на експерт физик. Единственият очевидец и свидетел по случая още веднъж ще бъде разпитан, както изиска отбраната на Таков.

Съдът даде 7-дневен период на страните да показват настояванията си към специалистите в писмен тип, в случай че пожелаят и отсрочи делото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР