Адв. Николай Хаджигенов разкритикува остро Татяна Дончева за коалиционните преговори

...
Адв. Николай Хаджигенов разкритикува остро Татяна Дончева за коалиционните преговори
Коментари Харесай

Хаджигенов нарече Дончева търгаш в политиката, макар че отново ще са заедно в Изправи се! Мутри вън!

Адв. Николай Хаджигенов разкритикува остро Татяна Дончева за съдружните договаряния с "Изправи се! Мутри вън " и Българска социалистическа партия.

Миналата седмица бе оповестено, че нейното "Движение 21 " е в договаряния за общо явяване с Българска социалистическа партия на парламентарните избори на 11 юли. По-късно стана ясно, че Дончева остава в обединението на Мая Манолова, както бе и при предходните избори.

Ето по какъв начин Хаджигенов разяснява обстановката през днешния ден в утринния блок на Българска национална телевизия 1:
"Символична социалистическа носталгия у хора, които - излизайки от левицата, не са съумели да създадат нищо. След това има едно предпочитание за придобиване на неща - най-общо казано. Вие видяхте, че става въпрос за пазарлък. Истинските политици са този тип - те споделят едно, а вършат друго. Отказвам да бъда подобен политик. "

Попитан дали Дончева е правила "пазарлъци " с обединението на Мая Манолова, той отговори:
"Естествено. Правенето на коалиция е тип пазарлък. За страдание, от време на време излиза от рамките на естественото или най-малко от моето схващане за нормалност, само че това е мой проблем. "

На въпрос какво е поискала Дончева, той отговори:
"Всичко. Така, както е направила и в Българска социалистическа партия. "

По думите му "Изправи се! " не са приели тези претенции, само че все пак "Движение 21 " на Дончева остава в обединението, тъй като "тя беше в обединението и предходния път. Това, което направихме в този момент, е репетирахме обединението. Без никаква смяна. Търгашите в политиката желаят всичко. Нашата работа е да не им дадем. "

На въпрос за какво тогава той остава в тази коалиция, той съобщи:
"Защото някой би трябвало да направи сложните неща. "
"Изправи се! Мутри вън! " през вчерашния ден (24 май) внесе 6000 подписа за регистрация за изборите на 11 юли във формата от предходните избори.

Той акцентира, че дали ще има парламентарна група на "Изправи се! ", ще бъде решено след вота, само че най-вероятно такава щяло има.

Хаджигенов разяснява и тематиката с подслушвания на политици. По думите му той самият е измежду подслушваните и това станало ясно още по време на миналогодишните летни митинги. Тогава протестиращите тествали Министерство на вътрешните работи, като ги пращали на разнообразни места.

"Този вид подслушвания са закононарушения. Същевременно на тях им е предадена официална правда. Това е голям проблем у нас, голяма част от СРС-ата работят по този метод. Сигурно е, че има позволение за подслушванията ", добави съпредседателят на коалиция "Изправи се! Мутри вън! "

Попитам за правосъдната промяна, той разгласи, че е рано да се приказва за промени в Конституцията, а българският съд работи добре, има потребност единствено от "фини настройки " в законодателството. Наложително било обаче Висш съдебен съвет в този си състав да се смени, а прокуратурата да мине към изпълнителната власт.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР