> адв. Мария ПетроваЕкипът се среща търговците в двора на

...
> адв. Мария ПетроваЕкипът се среща търговците в двора на
Коментари Харесай

Адвокат коментира защо черния пазар за кръвна плазма е изключително опасен

 > адв. Мария Петрова
Екипът се среща търговците в двора на една от огромните столични лечебни заведения. Заговарят ни сами. Искаме им кръвна плазма, а те ни изясняват, че могат да оказват помощ.

" Това което демонстрира вашият репортаж е извънредно притеснително. Преливането на кръвна плазма не е панацея. Ако лекарите не са решили, че тя е нужна за някого това би било погрешно. Това лекуване не е одобрено и се базира единствено на изследвания. Важно е това да се знае от хората “. Това съобщи в ефира на " Здравей, България “ юристът по здравно право Мария Петрова.

Тя прибавя, че Наказателният кодекс квалифицира този тип активност като престъпление. От друга страна закононарушение е и нарушаването на разпоредбите по които се взима тази кръв или плазма.

" Единственото в света изследване, което изследва изгодите от кръвната плазма в битката с COVID-19 не е посочило обилни и задоволително ефикасни резултати. На уеб страницата на Европейската комисия може да се види, че изгодите от нейното използване към момента се събират и изследват “, прибавя Петрова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР