Адските задръствания на бул. „Христо Ботев“ наближават финала, макар че

...
Адските задръствания на бул. „Христо Ботев“ наближават финала, макар че
Коментари Харесай

Завършват ремонта на бул. „Христо Ботев“ до изборите

Адските тапи на бул. „ Христо Ботев “ наближават финала, въпреки че още десетина дни водачите и пасажерите ще бъдат подложени на тормоз, придвижвайки се в една колона около строителните машини.

Ремонтът на основния бул. в сектора сред гарата и Коматевския надлез ще завърши до изборите, обясниха от компания „ Драгиев и ко “.

Работата по водопровода е приключена дефинитивно, а в края на предходната седмица от бордюр до бордюр беше положен биндер – първи слой от настилката от ул. „ Кавала “ /срещу гарата/ до газстанцията.

" Днес и на следващия ден в същия сектор ще се довършват дъждоприемните и ревизионни шахти, а от сряда започваме с финален износващ пласт асфалт с дебелина 4 см, който устоя на по-високи температури ", описа за „ Марица “ техническият началник на обекта инж. Валентин Алексиев.

Движението по северното платно няма да се стопира, само че и през тази седмица си остават в действие рестриктивните мерки. Както „ Марица “ писа, строителите можеха да свършат задачата по-бързо, само че от Пътна полиция не позволиха напълно да се спре трафикът.

След една седмица следва пресфалтирането на още един сектор отново на северното платно на бул. „ Христо Ботев “ - от Бетонния мост до светофара на колелото. И в тази права настилката ще се сменя първо в едната лента, след това в другата, което значи, че още веднъж ще пътуваме в индианска нишка.

Очаква се ремонтът на бул. „ Христо Ботев “ да завърши дефинитивно към средата на идната седмица, няколко дни преди изборите.

Кръстовището до Централна гара си остава със остаряла настилка и остарели тръби, защото в тази част булевардът ще се разкопава за градеж на тунел под жп ареала. Това значи, че ще има нов тормоз с трафика.

По бул. „ Копривщица “ от Пещерско шосе до Коматевско към този момент е положена хоризонтална маркировка, само че от източната страна на булеварда се работи. По контракт реконструкцията на тръбопровод по бул. „ Христо Ботев “, „ Копривщица “, Коматевско шосе и „ Никола Вапцаров “ с дължина близо 5 км. би трябвало да завърши до края на ноември.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР