Адски пек е в Арройомолинос, на 30 км от Мадрид.

...
Адски пек е в Арройомолинос, на 30 км от Мадрид.
Коментари Харесай

Интервюто с Бейл: Мързелът е моят порок

Адски зной е в Арройомолинос, на 30 км от Мадрид. Изкуственото покритие на терена мирише на изгорели гуми. Гарет Бейл е подготвен за рекламни фотоси, а няколко чиновници по сигурността пречат на любопитстващите хора да влязат в обекта, а даже и да останат на непосредствен паркинг. Уелсецът приказва със своите сътрудници и единствената чута на испански от устата му дума е „ hola” („ здрасти”) към група деца, които го поздравяват и му стискат ръката. Невъзможно е да се издържи на слънцето, само че на него не му избива пот, когато го карат непрекъснато да прави нови дубъли. Има камери, фотографи, чиновници по продукцията… Агентите на Бейл не се отдалечават и на метър и сядат с него в една дребна съблекалня по време на изявлението (проведено на английски). Между дубъл и дубъл крилото поиграва футбол с тях и с един помощник-фотограф.

- Кое Ви прави благополучен?

- Предполагам това да съм здрав.

- А във футбола?

- Това да нямам травми и да мога да играя.

- Каква беше фантазията Ви като дребен?

- Мисля, че като на всяко друго хлапе – да стигна до професионалния футбол. Гледаш експертите по малкия екран и ти се коства, че това е доста хубаво нещо. Като дете не мислиш за печелене на едно или друго, а единствено за постигане до това равнище. И моят шанс е, че съумях да го реализира.



- Мислили ли сте в миналото да хвърлите кърпата и да го зарежете?

- Не, не и в този момент, несъмнено (б.и. – усмихва се). Може би в бъдеще, само че за момента не.

- Коя е най-трудната страна от футбола, онази, която не се вижда извън?

- Многото пътувания, това да си надалеч от фамилията си толкоз постоянно, да живееш в друга страна. Искаш да си покрай фамилията си, до децата си, до приятелите си… само че би трябвало да прекарваш доста време отвън дома, в път. А след това ти би трябвало много време да се възстановиш от тези пътувания.

- Кои рецензии Ви нервират?

- Никои (б.и. – разсмива се). Всичко е въпрос на отзиви. Трябва да пишат нещо и по някакъв метод да си продават вестниците. Така че съм привикнал да се пишат и положителни, и неприятни неща… и не му притурям огромна значимост.

- Видели ли сме най-хубавия Бейл в тези четири години в Реал Мадрид?

- Надявам се занапред да се види. Истина е, че имаше велики моменти, само че и не толкоз положителни.



- Преди последния край в Шампионската лига казахте, че сте играл и упражнявал с болки, както и че е трябвало да почивате повече след интервенцията. Защо не го сторихте?

- Да, от една страна през днешния ден е елементарно да се каже, че е трябвало да си почивам повече, само че когато си бил контузен отвън терена в течение на три месеца и си гледал съотборниците си в игра, нямаш самообладание да се завърнеш и аз тъкмо това сторих. Трябваше за задачата да вземам доста болкоуспокояващи. Да, в този момент мисля, че е трябвало да си оставя повече време за възобновяване, с цел да мога да играя доста по-добре и да върша тези неща, които не можех поради болките в глезена. И да, в случай че можех да се върна обратно, щях да си дам повече време за цялостно излекуване.

- Казахте също, че предишният сезон Ви е обезсърчил поради травмите. Кое се оказа най-болезненото от всичко?

- Точно това, че бях контузен. То единствено по себе си е задоволително неприятно.

- Разбирате ли за какво има хора, които Ви считат за „ стъклен” футболист?

- Футболът е спорт, който разсънва пристрастености, и е обикновено всеки да има мнение. Контузията е нещо доста обезсърчаващо, когато си професионален състезател. Разбира се, че бе доста мъчно това да не мога да играя, но изкарах добра лятна подготовка и упражнявах крепко, с цел да оказа помощ на тима си да завоюва още титли.



- Какво вършиме, с цел да се откъснете от футбола?

- Обичам да играя голф, да се любувам на живота и на своите другари.

- Кое смятате за най-трудното в испанския футбол? Наложи ли Ви се да измененията своите игрови характерности поради него?

- Не да ги трансформира, само че да се подобря, което е необходимо, без значение дали играеш в Испания или Италия. Всяка година би трябвало да се подобряваш, с цел да растеш. Когато пристигнах в Испания, желаех да опитам нещо друго в този футбол и да стана по-завършен състезател. Мисля, че съумях в това, пък и завоювах доста титли, което е най-важното.

- Коя е най-голямата разлика сред испанския и британския футбол?

- Британският футбол е доста по-бърз и по-физически. В Испания е доста по-техничен и тактически.

- Кое е най-хубавото нещо у Вас?

- Не зная (б.и. – засмива се). Докато сме здрави аз, фамилията и приятелите ми, до момента в който сме щастливи, не мога да желая повече.



- А най-лошото?

- Доста съм ленив (б.и. – отново се разсмива). Това е моят недостатък. Вероятно е най-хубавият отговор.

- Какво Ви харесва в Испания и Мадрид?

- Велик град, прекрасен, с доста просвета и отличен климат.

- Какъв е Зинедин Зидан, когато ги няма камерите?

- Много спокоен. Обича да се любува на футбола. Същият е и пред камерите.

- Какво харесвате у него като треньор?

- Същото. Обича играчите му да се любуват на футбола и когато го вършат, тимът играе по-добре.

- Какво желае от Вас на терена?

- Когато нападаме, желае да показваме същността си като характерности, само че когато пазиме, желае да го вършим като едно цяло, да сме компактни и да си оказваме помощ един другиму.



- Най-добрият съвет, който са Ви давали?

- Във футбола – да не преставам да се трудя крепко. Защото може да имаш целия гений на света, но без работа няма да стигнеш надалеч.

- А в живота?

- Честно казано, не зная. Може би да се веселя на всеки момент и да съм допустимо най-щастлив.

- Кое най-вече Ви харесва във Вашата работа?

- Това, че трансфорах детската си фантазия да съм професионален футболист в действителност.

Елеонора Джовио, „ Ел Паис”
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР