Адска нощ в битка с килограмите прекарал европейският шампион по

...
Адска нощ в битка с килограмите прекарал европейският шампион по
Коментари Харесай

Адска нощ за Андреев преди евротитлата

Адска нощ в борба с килограмите прекарал европейският първенец по повдигане на тежести Божидар Андреев (73). 22-годишният суперталант съвсем не мигнал, с цел да премине кантара в деня на самото съревнование. Българинът победи с общ общ брой от 345 кг (153+192 кг). Той счупи два европейски върха - в дуела и в изтласкването.

“Свалянето на килограмите беше по-сериозна борба, в сравнение с опитите, показа пред “България Днес” персоналният треньор на Андреев - Пламен Братойчев. - Нощта беше тежка и дълга. Мина в размишления и събаряне на килограми. Надявам се към този момент да е схванал какво е да имаш цялостно професионално отношение. Имаше да стопи 1,5 кг. Реално не са толкоз доста, само че не му се получаваше. Беше доста отпаднал. За благополучие, се възвърне за самото съревнование.”

Отличната форма на Андреев беше набрана от непрекъснатите надпревари, в които участваше. " Подготовката стартира още от септември, изясни Братойчев. - Постигна положителни резултати в Бундеслигата. Направи осем мощни надпревари.”

Титлата в дуела е първа за България от европейското злато на Иван Марков през 2014-а. Много дълго време Андреев не беше включван в националния тим. Причината беше недоразумение сред неговия персонален ментор Пламен Братойчев и треньора на националния тим Иван Иванов за мястото на подготовка.
“С Иван сме сътрудници от 30 години и най-после се разбрахме. Взехме положително решение, призна Братойчев. - Сега задачата е да се подготвим за международното състезание през септември в Тайланд. С сходен резултат може да се намеси в тройката, само че се надявам да покажем и нещо по-добро.”

Андреев и неговият треньор имат желание да отидат в горната категория до 81 кг след Олимпиадата в Токио 2020.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР