Адриана Сребринова - собственик и енолог на винарска изба "Боровица"

...
Адриана Сребринова - собственик и енолог на винарска изба "Боровица"
Коментари Харесай

Собственикът на изба Боровица Адриана Сребринова получи Наградата за особени заслуги към българското вино

Адриана Сребринова - притежател и енолог на винарска маза "Боровица " бе удостоена с Наградата за особени заслуги към българското вино на профилирания уебсайт за вино рейтинги и оценки DiVino.bg.
Признанието на специалистите е мотив за горделивост на целия Северозападен район, тъй като точно тук Адриана основава виновност, радващи ценители по целия свят. А ето и оценката на DiVino.bg за един от най-хубавите енолози в България:
Да бъдеш човек с визия, разсъдък и креативна храброст в българското вино е роля, която постоянно остава отвън светлината на прожекторите. Да си основател на културни и обществени полезности е задача. Да си създател на виновност, с които да формираш осезателен мироглед пък е ежедневната работа на един енолог. Адриана Сребринова е всичко това.
Проектът, с който тя слага своя отпечатък в българското вино, се назовава винарска маза "Боровица ". Тя стартира в него като част от дует с непрежалимия Огнян Цветанов – индивидът, чиито дълбочина и изчерпателност на познанията за виното остават ненадминати у нас.
"Боровица е нашата голяма фантазия, работа, дълг, блян, обич, пристрастеност и горест. Това място се трансформира в идея – да представим на всички едно неповторимо, неповторимо, красиво кътче, предопределено за велики виновност ", споделя Адриана.
Надали в България има по-обсъждани и дискутирани виновност от тези на маза Боровица. Реално, място за полемика няма – човек или схваща тези виновност и става техен върл почитател или поема по различен път. Структурата, заварката, концепцията и осъществяването на виновността търси равни у нас несъмнено и заради неповторимия тероар, само че изключително заради вижданията за виното на Адриана и Огнян.
"Наградата ни е естественото и непретенциозно самопризнание към човек, който слага българското вино на международната карта “, съобщи Сребринова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР