Адриан Манарино - традиционен участник на тенис турнира София оупън,

...
Адриан Манарино - традиционен участник на тенис турнира София оупън,
Коментари Харесай

Ветеранът Адриан Манарино е седмият шампион на София оупън

Адриан Манарино - обичаен участник на тенис шампионата " София оупън ", най-накрая стигна до купа в конкуренцията от ATP 250. На финала пред доста аудитория в " Арена София " 35-годишният французин надви със 7:6(6), 2:6, 6:3 против надалеч по-младия си противник Джак Дрейпър (Великобритания).

Това бе осмо издание на шампионата, само че седми първенец, защото Яник Синер (Италия) два пъти бе №1 в интервала 2020-2021 година конкуренцията бе проведена в рекордно къс период и след доста премеждия, откакто столицата ни получи семейството от Тел Авив.

Финалът бе доста трогателен и с високо качество на тениса. Равностоен и оспорван.

Първият сет беше извънредно равносилен. А стартира с пробив на Манарино, освен това елементарно реализиран. До рибрейк се стигна обаче още на идващия, а до края на сета и двамата тенисисти завоюваха геймовете си без да се стига до точки за пробив.

В същия дух вървеше и тайбрекът, само че при 6:6 Дрейпър сбърка къса топка и се стигна до минипробив на сервис на Манарино. Той реализира сетбола и поведе.

Втората част стартира по-различно - този път с брейк за британеца, който и затвърди, по този начин дръпна с 2:0. Това се дължеше на смяната в тактиката на Дрейпър, който заигра с повече риск и взе връх в няколко дълги разигравания.

При 3:1 той стигна до още един пробив. Това дефинитивно наклони везните и Дрейпър небрежно изравни сетовете след 6:2, като Манарино не беше на равнището на представянето си в първия.

Той обаче поправя това и отвърна на хвърлената ръкавица от по-младия си и все по-уверен противник. Поведе с 1:0 в третия и не беше надалеч от брейк при 0:30 във втория гейм. Дрейпър се измъкна тук.

Не и в шестия гейм, до който играта още веднъж бе с изравнени сили. Там французинът грабна подаването на съперника си и не след дълго се оказа напред с 5:2 след сполучлив гейм на своя начален удар.

При 5:3 манарино сервираше за продобиване на мача, само че триумфът без опозиция и старания. Дрейпър стигна до две точки да върне брейка при 15:40, само че опитът на французина му оказа помощ да се оправи. И да стигне до шампионска точка, осъществена след топка в навън на Дрейпър.
Шампионите на " София оупън " на сингъл
2016 година Роберто Баутиста Агут (Испания)

2017 година Григор Димитров

2018 година Мирза Башич (Босна и Херцеговина)

2019 година Даниил Медведев (Русия)

2020 година Яник Синер (Италия)

2021 година Яник Синер (Италия)

2022 година Марк-Андреа Хюслер (Швейцария)

2023 година Адриан Манарино (Франция)
Гонсало Ескобар (Еквадор) и Александър Недовесов (Казахстан) трагично станаха първенци на двойки
Гонсало Ескобар (Колумбия) и Александър Недовесов (Казахстан) избавиха два мачбола и завоюваха купата на двойки. 

Ескобар и Недовесов, които отстраниха мъчно с шампионски тайбрек българския тандем Янаки Милев и Пьотр Нестеров на четвъртфиналите, през днешния ден победиха на финала на централния корт с 6:3, 3:6 13-11 против поставените под номер 3 Джулиън Кеш (Великобритания) и Никола Меткич (Хърватия).

Меткич е олимпийски първенец на двойки от Токио 2020 и някогашен номер 1 в света при дуетите. А спечелилите в София сграбчиха втора купа след триумфа си в Бостад (Швеция) през юли в общо четвъртия си край като тандем за сезона.

В оспорвания шампионски тайбрек Кеш и Мектич бяха на точка от победа при 10:9 и при 11:10, само че не съумяха. Титлата е общо пета при дуетите за Ескобар и втора за Недовесов.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР