Адриан Манарино е големият шампион на Sofia Open 2023. След

...
Адриан Манарино е големият шампион на Sofia Open 2023. След
Коментари Харесай

Шампионът на Sofia open Адриан Манарино: Турнири като този мотивират децата

Адриан Манарино е огромният първенец на Sofia Open 2023. След триумфа опитният тенисист даде конференция, на която призна, че шампионати като този са огромна мотивация за младите в залата и пред тв приемниците.

„ Джак сервираше добре, не ми даде доста благоприятни условия да го пробия. Залагах на моята игра, търсих способи да извлека своето, стараех се да съм самоуверен в отиграванията. В третия сет имах своя миг. Мачове като този се вземат решение от 1-2 точки “, показа първенецът.

Запитан дали е имало нещо по-специално в това, че сходно на него и противникът му е бил левичар, ветеранът изясни: „ Не мисля, че имаше нещо по-специално в това, че и двамата бяхме левичари. Той не промени нищо в моята игра, както и аз. Фокусирах се върху себе си, имах проект, който следвах. Моята цел бе да дам най-хубавото от себе си и да не се разпръсквам какво се случва от другата страна на мрежата. “



Логично, Манарино трябваше да дава отговор и на въпроси, свързани с възрастта му.

„ Със сигурност считам, че съм по-опитен сега. Със сигурност физически съм по-слаб по отношение на преди години, само че пък намирам салдото. Компенсирам ги. Тенисът се развива, в днешно време тенисистите разполагаме с по-сериозен екип, а положителната работа във фитнеса и режима спомагат да останеш на корта по-дълго. Тенисът е приятна работа, с която изкарвам и пари. Трудно е да намериш работа, която да ми носи сходни доходи. Наслаждавам се на кариерата си, към момента това ми носи наслаждение. Имам мотивация и ще продължа да играя. Имам предпочитание да се връщам всеки ден на корта, както и да упражнявам ", изясни французинът.

Пред родните публицисти Манарино не съумя да даде отговор дали ще се завърне в България и без да се постанова да играе на „ синия “ корт.

„ Не съм сигурен към момента, имам още доста дестинации да посетя, само че пък имам шанс, че в този момент нямам плануван полет за довечера и разполагам със свободно време. Ще имам опцията да изляза с другари и да ознаменувам успеха. Надявам се, че тенисът тук ще продължи да се развива. България има добра история - и в предишното, и в този момент с Григор Димитров. Вярвам, че шампионати като този ще стимулират младите да упражняват и играят. Имате положителни условия, положителни бази, тъй че този спорт да се развива “, приключи Манарино.







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР