Адриан Антонов, който уби в катастрофа младата двойка Явор и

...
Адриан Антонов, който уби в катастрофа младата двойка Явор и
Коментари Харесай

Адриан не само не натиснал спирачка, но и не опитал да завие, преди да удари момчето и момичето

Адриан Антонов, който умъртви в злополука младата двойка Явор и Ана-Мария, на които предстоели годеж и женитба, освен не е опитал да спре, преди да ги блъсне, само че и не е опитал да завие, с цел да избегне конфликта. Това стана ясно в Софийския градски съд, написа „ 24 часа “.

По експертен път по делото е открито, че причина за злополуката са само дейностите на Антонов, уточни прокурор Илиян Банков. Той пренебрегнал евентуални рискове на пътя като пресичащи хора, изясни обвинителят.

„ Изключително смело и надменно държание “, назова той шофирането на Адриан. И уточни, че първичните данни сочат, че ученикът е карал с към 102 км/ч в нощта против 8 май, когато стана злополуката. Изтъкна, че младежът не е натиснал спирачката, когато блъснал и умъртвил Явор и Ана-Мария. Не подхванал и други дейности, да вземем за пример да опита да завие, с цел да избегне удара. Напомни, че ограничаването на бул. „ Сливница “ в София е 50 км/ч.

Антонов е млад водач, има брошура от 2 месеца, което сочи, че има занижена оценка за качествата си, сподели Банков. И изиска да бъде оставен в ареста.

Адвокатът на Адриан Димитър Марковски призна, че клиентът му е превишил доста скоростта. Той уточни, че на място имало друга кола, поради която той не видял пешеходците. Добави, че не е изследвано и каква е била видимостта на Явор и Ани, които пресичали булеварда. Марковски посочи, че клиентът му не е осъждан, имал положителни характеристични данни, свирел на китара в църковен хор. Напомни, че ученикът непринудено е дал кръвни проби, които удостоверили полевите проби на Министерство на вътрешните работи, че той не е бил нито пийнал, нито дрогиран. Поиска от съда да пусне Адриан под домакински арест.

„ Съжалявам и желая да изкажа своите съболезнования “, сподели Адриан пред съда. В обясненията си пред проверяващите изтъкнал, че пред него имало джип и не е видял никой различен по платното.

Съдия Николай Младенов обаче уточни, че от другите разпитани очевидци станало ясно, че не е имало други коли. Магистратът цитира изводи, които посочвали разнообразни стойности на скоростта на Адриан по време на удара. Едното показвало 101 км/ч, друго – 107. Дори при по-високите обаче Антонов можел да спре безвредно, в случай че бил натиснал спирачката. Той бил на 266 метра от Явор и Ана-Мария, когато те стъпили на пешеходната пътека.

„ 2 месеца и половина откакто някой е придобил брошура, е обикновено да е по-внимателен “, сподели арбитър Младенов. И уточни, че неналичието на опит трябвало да е причина за съобразяването.

Младенов остави Антонов в ареста. Ученикът може да апелира пред Софийския апелативен съд на 16 май.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР