Адриан Андреев записа своята пета победа в кариерата над представител

...
Адриан Андреев записа своята пета победа в кариерата над представител
Коментари Харесай

Най-голямата победа за сезона е факт: Андреев сломи ATP финалист и е 1/4-финалист в Шчечин

Адриан Андреев записа своята пета победа в кариерата над представител на топ 100 и първа сходна за сезона. Българинът се въвлече в нова 3-часова борба на Чаланджъра в полския град Шчечин, само че още веднъж се оказа от страната на спечелилия, надигравайки международния номер 87 Юго Гастон - 2:6 7:5 6:4. Успехът е още по-ценен, имайки поради, че беше реализиран на червени кортове, а французинът може да се похвали с ATP край на тази настилка, както и с постигане до 1/8-финалите на Ролан Гарос. Така Ади се класира за финалната осмица на шампионата, където ще премери сили с четвъртия подложен Александър Шевченко (световен номер 86).

Сблъсъкът не започва по никакъв начин сполучливо за Андреев, който доста бързо се оказа догонващ с 0:4 гейма. Фаворитът непрестанно променяше ритъма на игра със своите обичани къси топки и на Адриан несъмнено му беше мъчно да планува идващия му ход на корта. Постепенно обаче родният ни представител привикна към играта на своя конкурент и върна единия от пробивите си закъснение, единствено че след това още веднъж изгуби подаването си и откриващият сет отиде в актива на седмия подложен.

Гастон можеше да се откъсне рано и във втората част, единствено че пропиля три брейкбола и внезапно иницативата мина от другата страна на мрежата, защото нашият съотечественик наложи високо движение на игра и стартира да управлява съвсем всяко едно разиграване. Това незабавно докара до положителен резултат за него, тъй като напълно скоро геймовете станаха 4:2 в интерес на българина, само че последва прочут спад от страна на 22-годишния играч и равенството беше възобновено при 4:4. Все отново изрично точно Ади играеше с по-голяма заостреност и справедливо доближи до сетбол в 11-ия гейм, след което осъществя впечатляващ форхенд по правата и вкара дуела в съдбоносен трети сет.

Там Андреев придвижи отличните си изяви и нямяше проблеми да реализира ранен брейк, като този път разви преднината си и дръпна напред с 4:1. По-високоранкираният тенисист надалеч не се беше отказал и сведе непредизвиканите си неточности до най-малко, с цел да възвърне паритета при 4:4. Французинът даже можеше да си обезпечи опция да сервира за крайната победа, единствено че родният ни представител измъкна своето подаване и след това осъществя решителен пробив, поставяйки точка на разногласието с отличен минаващ удар, след който някогашният номер 8 позволи неточност наоколо до мрежата.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР