Адриан Андреев влезе в историята на мъжкия професионален тенис, след

...
Адриан Андреев влезе в историята на мъжкия професионален тенис, след
Коментари Харесай

Андреев загуби от Истомин при дебюта си в Световния тур


Адриан Андреев влезе в историята на мъжкия професионален тенис, откакто стана първият състезател, роден през 2001 година, който взе участие в мач от главната скица на АТР. Родната ни тенис вяра се показа на положително равнище, само че отстъпи на №74 в света Денис Истомин (Узбекистан) с 3-6, 4-6 след 78 минути.

Адриан стартира нервно срещата и позволи да бъде продънен за 0-2. Андреев взе подаването си за 1-3. Истомин направи още един брейк за 5-1 и по-късно сервираше за сета. Адриан не се съобщи и стигна до първите си точки за пробив в дуела, като поведе с 40-15 и осъществя втората си опция, с цел да върне единия пробив. При втория си опит на личен сервис Истомин съумя да затвори сета след 38 минути игра.

Втората част стартира с пробив на Истомин. Българинът сподели воля и съумя да върне брейка за 2-2. След това Адриан завоюва подаването си на нула, с цел да удължи серията си на три следващи извоювани гейма. Истомин проби още веднъж за 4-3. И това обаче не отхвърли Адриан който незабавно направи рибрейк за 4-4. Истомин стигна до нов пробив за 5-4 и на личен сервис при 40-15 осъществя първия си мачбол.

Адриан вкара 67 % първи сервис и завоюва 48 % от точките при разиграването му. Той реализира един ас, направи три двойни неточности и осъществя три от четирите си точки за пробив.

„ Притесних се във значимите моменти. Мисля, че имах шансове да взема втория сет. Но от терзание направих доста неточности. Ръката ми спря. В началото бях под напрежение поради публиката, само че по-късно почитателите в залата ми помогнаха и ме подвигнаха. Явно е, че не съм равносилен на състезател от сходен сан. Имам да свърша доста работа, с цел да го стигна. Доволен съм, че се показах по-добре от предходната година. Показах по-добър сервис. Исках, само че за жалост не съумях, да остана спокоен. Този мач ще ми даде убеденост и знам, че в случай че работя доста, ще реализира повече “, съобщи Адриан Андреев след срещата. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР