Адриан Андреев спечели титлата на двойки при юношите на Откритото

...
Адриан Андреев спечели титлата на двойки при юношите на Откритото
Коментари Харесай

Адриан Андреев спечели младежкия финал на двойки на Ю Ес Оупън

Адриан Андреев завоюва купата на двойки при юношите на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис.

На финала 17-годишният софиянец и Антон Матусевич от Англия победиха американците Емилио Нава и Аксел Нефве с 6:4, 2:6, 10-8 след един час игра в Ню Йорк.

Българинът и британецът пробиха за 2:1. В осмия гейм те отразиха четири следващи точки за връщане на пробива от янките и го завоюваха за 5:3. В идващия гейм Андреев и Матусевич стигнаха до сетбол, само че не съумяха. При 5:4 те сервираха за спечелването на частта и съумяха да го създадат на 30.

Във втората част Нава и Нефве съумяха да осъществят пробив и да поведат с 4:2. Българо-британският дует имаше късмет незабавно да го върне при 40:40 в идващия гейм, само че не се получи. Последва нов брейк и сетовете бяха изравнени.

В дългия тайбрек играта вървеше точка за точка. Андреев и Матусевич поведоха с 8:6 и по-късно стигнаха до три следващи шампионски точки. Те ликуваха при третата опция.

Адриан е вторият български младеж на край в шампионатите от Големия шлем на двойки след Григор Димитров, който отстъпи в разногласието за купата на US Open през 2007 година дружно с канадеца Вашек Поспишил.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР