Адриан Андреев спечели първата си титла на ниво ИТФ. Представянето

...
Адриан Андреев спечели първата си титла на ниво ИТФ. Представянето
Коментари Харесай

Адриан Андреев: Целта ми е скок в ранглистата

Адриан Андреев завоюва първата си купа на равнище ИТФ. Представянето на българина на шампионата в Ираклион не остана неоценено от уредниците, както и от гръцката федерация по тенис. Президентът й Спирос Заняс оцени високо успеха на българина и акцентира ролята на президента на БФТСтефан Цветков, който направи всичко допустимо да обезпечи на Адриан Андреев "уайлд кард ". Заемащият длъжността състезателен шеф на федерацията Пол Макнами поздрави тенисиста в Туитър, отчитайки първата му купа.

Специално за уеб страницата на БФ Тенис, Адреев описа детайлности за триумфа, за проектите си и за възприятието да играеш за България. А неговата майка Мариана Савова, показа за гордостта да си родител на първенец.

- Адриане, честито! Вече показа за страстите от самата купа, само че кажи детайлности за шампионата и времето, прекарано в Гърция.
- Благодаря. Прекарах две чудесни седмици в Гърция. През първата не съумях да играя доста, защото мои противници се отхвърлиха, през втората несъмнено нещата се получиха по най-хубавия метод. Искам особено да благодаря на президента на федерацията Стефан Цветков, тъй като той се пребори да ми бъде обезпечена уайлд кард за шампионата. Така стартира всичко, с цел да мога да печеля.

- Как ти се отразиха всички тези ограничения в целия свят, свързани с Ковид-19?
- Честно казано има и позитивна страна на нещата. Например, съумях да наваксам с някои неща, да напредна в детайли от играта. Липсата на шампионати ми оказа помощ да направя това на мира, а не в придвижване, както би се случило, в случай че имаше мачове. Но пък въпреки това е необичайно да няма фенове, да има рестрикции. Явно обаче би трябвало да свикнем да живеем с това.

- Гледаш ли на тази купа като на изкачен връх, след който следва нов?
- Със сигурност е положително достижение. Една от задачите ми беше изпълнена. Сега обаче би трябвало да виждам към идващите. Искам да напредна в ранглистата, с цел да мога да играя на чалънджъри. Това са нещата, към които се стремя.

Пътят на Адриан продължава с два шампионата в Испания и два в Турция. Безспорно, един от най-щастливите хора за триумфа в Гърция е майка му Мариана Савова.
- Горда съм и съм щастлива, тъй като купата на процедура ознаменува завръщането на Адриан в играта. Той лекуваше травма в продължение на пет месеца, през които изгуби темп. Никак не е елементарно да се завърнеш след сходно нещо, само че той го направи.

- Сигурно шампионатът в Ираклион ще остане като доста значим в биографията на Адриан?
- Така е. Но би трябвало да знаете, че организацията там е на високо равнище. Домакините са доста обединен екип и имат всички условия за конкуренция на високо равнище.

- Какво бихте споделили на всички родители като вас, които желаят да видят децата си на върха и вършат всичко допустимо за това?
- Да имат вяра. Виждам доста надарени деца в България и им искам да са здрави и нито за момент да не оставят фантазиите си. Пътят е дълъг и сложен, само че би трябвало и деца, и родители да бъдат мощни. Надявам се да виждам от ден на ден български гении по интернационалните шампионати.

Със сигурност интернационалните шампионати са цел и за Адриан. Но пък страстите от АТП София Оупън постоянно ще са на челно място за него.
- Да играеш вкъщи постоянно е вълнуващо и особено. Подкрепата от трибуните дава криле, възприятието е напълно друго. Изключително съм благополучен, че България има шампионат от сходна големина. Това е доста значимо за развиването на тениса. Надявам се да станем домакини и на доста чалънджъри и фючърси, това е вярната посока. Досегът с играчи на топ равнище е зареждащо за всички дребни фенове на тениса и оказва помощ за тяхното израстване.

- А друго ли е възприятието да играеш за България?
- Тенисът може да е самостоятелен спорт, само че отборните съревнования са специфични. Когато сме дружно с момчетата даваме всичко от себе си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР