Адриан Андреев се класира за втория кръг на турнира на

...
Адриан Андреев се класира за втория кръг на турнира на
Коментари Харесай

Андреев спечели тричасова битка и се класира за втория кръг на „Чалънджър“ в Италия

Адриан Андреев се класира за втория кръг на шампионата на клей от сериите на " Чалънджър " в Генуа (Италия) с награден фонд от 134,920 $.

Андреев победи със 7:6(3), 1:6, 6:4 №270 в международната класация Салваторе Карузо от Италия. Срещата продължи 2 часа и 54 минути.

Българинът поведе с 4:0 в първия сет, само че позволи равнене при 4:4. До края на сета нови пробиви нямаше и се стигна до тайбрек. В него Андреев завоюва със 7:3 точки.

Във втората част Карузо поведе с 3:0 и изравни резултата в сетовете след 6:1.

В третия съдбоносен сет Адриан на три пъти изпусна преднина от пробив. Българинът изпусна и три мачбола на личен сервис при 5:3. При 5:4 Андреев изпусна още три мачбола, само че при седмата си опция затвори мача в своя изгода.

Във втория кръг Андреев ще играе против №64 в международната класация Корентен Муте от Франция.

За триумфа си Андреев проработи 11 точки за международната класация.

По-рано през днешния ден Димитър Кузманов също се класира за втория кръг в Генуа. Мико победи с 6:3, 2:6, 6:4 Андрей Чепелев от Русия.

За място на четвъртфиналите Кузманов чака поставения под номер 2 Тиаго Монтейро (Бразилия), който отстрани представителя на домакините Стефано Травалия с 4:6, 6:2, 6:4.

28-годишният левичар Монтейро, 66-и в класацията на АТП, има една победа в един мач против Кузманов със 7:6(5), 6:3 на шампионат в Турция от сериите " Фючърс " през 2013 година.

Кузманов и Андреев ще вземат участие в седмото издание на шампионата от категория ATP 250 от 25 септември до 2 октомври в „ Арена Армеец ". Кузманов ще стартира непосредствено от главната скица, а Андреев ще започва от квалификациите.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР