Адриан Андреев се класира за втория кръг на квалификациите на

...
Адриан Андреев се класира за втория кръг на квалификациите на
Коментари Харесай

Адриан Андреев прескочи първи кръг на пресявките за US Open

Адриан Андреев се класира за втория кръг на квалификациите на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис.

На старта на пресявките втората ракета на България надви с 6:3, 6:4 над Нерман Фатич от Босна и Херцеговина за час и 35 минути.

Макар двамата да са разделяни от единствено три места в международната класация - Андреев е 192-ри, до момента в който Фатич е 195-и, българинът нямаше никакви проблеми в мача. Той осъществя ранен пробив и в двата сета, което му бе изцяло задоволително, с цел да ги завоюва.
 US Open разгласи рекорден награден фонд
US Open разгласи рекорден награден фонд

Тенисистите ще си разделят 65 милиона $

Във втория кръг на квалификациите 22-годишният Андреев ще срещне Борна Гойо. Хърватинът е номер 106 в света и досега не е срещал българския конкурент. На старта на квалификациите Гойо надви със 7:5, 6:7(2), 6:4 над сърбина Хамад Меджедович.

Ако преодолее и Гойо, в третия и финален кръг на квалификациите Андреев може да срещне финалиста в Ню Йорк през 2017 година Кевин Андерсън от Република Южна Африка.

По-късно през днешния ден започва присъединяване и на другите двама български тенисисти в квалификациите на шампионата. При мъжете Димитър Кузманов ще срещне бразилеца Тиаго Сейбот Вилд, до момента в който при дамите Сесил Каратанчева ще се изправи против Ариане Хартоно от Нидерландия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР