Адриан Андреев се класира за осминафиналите на юношеския Ролан Гарос.

...
Адриан Андреев се класира за осминафиналите на юношеския Ролан Гарос.
Коментари Харесай

Адриан Андреев се класира за осминафиналите на юношеския "Ролан Гарос"

Адриан Андреев се класира за осминафиналите на юношеския " Ролан Гарос ". 17-годишният българин, за който това е дебют в надпреврата, реализира безапелационна победа с 6:4, 6:1 против бразилеца Жилберт Соарес Клиер Жуниор.

Поставеният под №7 в главната скица Андреев имаше потребност от 71 минути, с цел да стигне до триумфа. Той сподели доста по-уверена игра в основните моменти от мача, като осъществя пет от осемте си благоприятни условия за пробив и избави пет от шестте, които се откриха пред Соарес Клиер Жуниор.

Андреев приключи дуела с доста висок % на вкаран първи сервис - 75%. Той завоюва 39% от точките, които бяха разиграни в неговите подавания. Българският тенисист се показа доста мощно при посрещане, като завоюва 53% от точките в сервис геймовете на бразилеца.

В първия кръг Андреев още веднъж не загуби сет, само че мина през по-здрава борба - 6:2, 7:6 (6) против французина Артур Казо.

17-годишният българин демонстрира отлична форма в последните седмици. В навечерието на " Ролан Гарос " той завоюва един от най-престижните шампионати за юноши - " Трофео Бонфилио " в Милано, и се изкачи до шестото място в международната класация в своята възраст.

В спор за място в четвъртфиналите в Париж Андреев ще се изправи против спечелилия от мача сред руснака Алексей Захаров и испанеца Карлос Лопес Монтагуд.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Ролан Гарос (369)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР