Адриан Андреев продължи добрите си изяви в Чаланджър Тура, след

...
Адриан Андреев продължи добрите си изяви в Чаланджър Тура, след
Коментари Харесай

Андреев разгроми двукратен Чаланджър шампион и е на 1/8-финал в Нидерландия!

Адриан Андреев продължи положителните си изяви в Чаланджър Тура, откакто за трета поредна седмица мина пресявките на конкуренция от сериите Чаланджър. Родният ни представител записа две следващи чисти победи на конкуренцията в нидерландския град Амерсфорт и справедливо откри място в главната скица, където обаче го чакаше тежък противник в лицето на Даниел Масур.

Германецът се намира на 206-та позиция в международната класация и на два пъти е вдигал титли от сходна категория, единствено че българинът беше доста по-стабилния състезател на корта и се оправи безапелационно със съпротивата на тенисиста, който се намира с цели 137 места пред третата ни ракета в класацията на ATP - 7:6(5) 6:0. Така Ади продължи към втория кръг на шампионата, където го чака съществено тестване в лицето на втория подложен Роберто Карбайес Баена (световен номер 82), от който Ади към този момент е допускал проваляне в предишното.

Срещата стартира с доминация от страна на сервиращите, само че несъмнено по-високоранкираният играч имаше известно игрово преимущество, което се дължеше на нападателния му тактически метод. Масур търсеше постоянно завършващите удари и не се опасяваше да нападна мрежата, като закономерно проби и получи опция да затвори частта на лично подаване. Германецът даже се снабди със сетбол, но тогава позволи двойна неточност и оттова насетне влезе в отрицателна серия, която разреши на Андреев да изравни резултата и да доближи до тайбрек. В него още веднъж ранното преимущество беше за германеца, единствено че нашият съотечественик сподели темперамент и в последна сметка се поздрави със спечелването на откриващия сет.

Въ втората част пък станахме очевидци на същинска наказателна акция от страна на 21-годишния състезател, който непрестанно вкарваше стъперника си в изтощителни разигравания и дочакваше неговата неточност. Софиянецът показваше доста високо равнище на начален удар и нелсучайно пласира 6 аса в полета на съперника, а също така можеше да разчита на своя форхенд, с чиято помощ не разреши на Масур да завоюва нито гейм повече до края на мача.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР