Адриан Андреев продължава със страхотното си представяне в последните две

...
Адриан Андреев продължава със страхотното си представяне в последните две
Коментари Харесай

Адриан Андреев се класира за четвъртфиналите на турнира в зала в Орлеан

Адриан Андреев продължава със страхотното си показване в последните две седмици. Българинът се класира за четвъртфиналите на шампионата в зала в Орлеан (Франция) от сериите " Чалънджър " с награден фонд от 135 хиляди евро. 

Андреев направи поврат и победи с 2:6, 7:6(3), 7:6(2) поставения под номер 1 в схемата и номер 64 в света французин Корентен Муте. Срещата продължи 2 часа и 58 минути. Това е втора победа за Адриан над този противник в границите на девет дни. Преди седмица Андреев отстрани Муте и на " Чалънджър " в Генуа (Италия).

Още от Италия двамата тенисисти имаха " задявка " между тях след последната точка през днешния ден пристрастеностите се нажежиха. При здрависването над мрежата Андреев заби гръдния си панер в тялото на Муте, след което французинът опита да го сграбчи за гърлото. Двамата бързо бяха разтървани от основния арбитър на мача, а публиката в Орлеан несъмнено остана шокирана от случилото се.

Българинът изостана с 0:3 в първия сет, а по-късно позволи още един пробив за 2:6. Във втората част Андреев проби за 3:2, само че той позволи равнене при 4:4. До края на сета нови пробиви нямаше и по този начин се стигна до тайбрек. В него Андреев изостана с 1:3 точки, само че завоюва идващите шест разигравания за 7:3.

В третата решителна част Андреев бе продънен за 0:1, само че незабавно отговори с рибрейк. До края на сета нов пробив нямаше и се стигна до нов тайбрек. В него Адриан беше безапелационен и завоюва със 7:2 точки, предава БНР.

За положителното си показване в Орлеан Андреев проработи 25 точки за международната класация. Така той ще направи ново рекордно класиране в международната класация. На четвъртфиналите българинът ще играе против №98 в света Норберт Гомбош от Словакия или №332 Артур Филс от Франция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР