Адриан Андреев през вчерашния ден се завърна победоносно на сцената

...
Адриан Андреев през вчерашния ден се завърна победоносно на сцената
Коментари Харесай

Отново в решителен тайбрек: Андреев бе спрян от играч извън топ 450 в Брауншвайг

Адриан Андреев през вчерашния ден се завърна победоносно на сцената на Чаланджър Тура и записа триумф на старта на шампионата в Брауншвайг, но през днешния ден не задържа това си равнище и напусна конкуренцията в осминафиналната фаза. Българинът трябваше да се изправи против една от самобитните изненади в надпреварата, в лицето на квалификанта Аугуст Холмгрен (номер 468) от Дания, който по образеца на сънародника си Холгер Руне, подчинил Григор Димитров на Уимбълдън, се оправи с тенисист от родината ни - 6:4 3:6 7:6(5).

Стартът на дуела се оказа надалеч от стремежи за родния ни представител, който позволи поредност от грешки и беше продънен в дебютното си подаване за мача. Впоследствие борбата на корта главно се градеше към продължителните замени от главната линия, при които всекиго от двамата непоставени тенисисти имаше своите причини, само че в последна сметка Андреев общо на три пъти пропусна да оползотвори опциите си за заличаването на своя брейк пасив и квалификантът остана задоволително невъзмутим, с цел да запише откриващия сет против името си.

С настъпването на втората част получихме " дежа вю " от началото на самата среща, като Ади още веднъж се сблъска със съществени компликации на личния си сервис, но откри оптималния си темп напрегнат и се завърна в резултата от 15:40, с цел да започва със извоюван гейм в актива си. Оттам насетне Андреев последователно закупи самодейността в разиграванията и стартира със забележително самочувствие да приключва сполучливо своите офанзивни акции, като дочака опцията си да пробие началния удар на датчанина, при което стабилността му на лично подаване беше основна и равенството в обособените сетове спечелва.

Решаващият трети сет провокира известно напрежение във всекиго от двамата състезатели, като те заложиха на мощните страни в играта си и не предприемаха непотребни опасности да потеглят в офанзива, само че с течение на времето неточностите в представянето на Холмгрен доближиха несъразмерната си численост и третата ни ракета не се поколеба, с цел да осъществя пробив - 3:2. Сдобил се с задатък в резултата, българинът позволи първия си сериозен спад от доста време насам, при което инкасира рибрейк, като изгуби напълно почва под краката си, само че въпреки всичко резервира нужното самообладание и отрази нови три брейкбола пред международния номер 468.

Впоследствие Андреев пропусна шанса си да осъществя основен пробив в 11-ия гейм, при което трябваше още веднъж да играе съдбоносен тайбрек, както се случи в пресявките на Уимбълдън, като изходът за нашето момче бе подобен с този на " свещената трева " и Ади инкасира проваляне.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР