Адриан Андреев през настоящата седмица пренаписа историята на българския тенис

...
Адриан Андреев през настоящата седмица пренаписа историята на българския тенис
Коментари Харесай

Безапелационен: Андреев загуби само 3 гейма на старта в последния си турнир за сезона

Адриан Андреев през актуалната седмица пренаписа историята на българския тенис с пробива си в международния топ 200, като за първи път имената на цели трима родни представители при мъжете личат по едно и също време в тази елитна ранглиста. 21-годишният софиянец с достигането си до четвъртфиналите на Чаланджъра във Валенсия си завоюва 10 позиции за международната класация и изравни по точки в подреждането Димитър Кузманов, като поради азбучната класификация го и задмина в самото нареждане, с което се трансформира и в новата втора ракета на България.

Завършекът на този специфичен за Ади сезон ще бъде комплициран на конкуренцията в Маспаломас, където нашето момче през днешния ден откри акцията си с решителен триумф над домакинския представител Давид Перес Санц (№1423) - 6:2 6:1. С този си успех българинът си обезпечава среща с участващия чрез " уайлд кард " Иняки Кабрера Бейо (№1190) във втория кръг на надпреварата, като също така си подсигурява, че ще приключи годината пред Мико в класацията на АТР и по този метод на новосформирания шампионат United Cup ще показва родината ни като втора ракета.

Началото на дуела се оказа свръхзвуково за Андреев, който не изпита никакви проблеми при промяната на настилката от хард към клей, като превъзхождаше противника си във всеки един аспект и завоюва 16 от първите 17 точки в мача, с цел да поведе с два пробива задатък. Последва момент на разконцентрация от софиянеца, който сбърка поредно рутинни удари от форхенд и разреши на квалификанта да понижи пасива си, но скоропостижно Ади смени на идната предавка и за следващ път отмъкна сервиса на съперника, с което и откриващия сет.

Стартът на втората част беше комплициран с подаване на нашенеца, който очевидно провиснал от сериозната разлика в класите сред него и домакинския представител, си разреши да подцени протичащото се, за което незабавно беше осъден и изостана в резултата. Последвалата реакция от международния номер 197 означаваше рибрейк, само че броени минути по-късно Перес Санц разполагаше с нова точка за продобиване на сервиса на третата ни ракета. Ади съумя да устои да натиска натрапен му от испанеца и след това доразви блясъка в играта си, като непроменяемо властваше на корта до края на срещата, печелейки шест безответни гейма.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР