Адриан Андреев през миналата седмица се завърна на корта след

...
Адриан Андреев през миналата седмица се завърна на корта след
Коментари Харесай

След здрава битка и решителен тайбрек: Андреев сломи бивш номер 68 на старта в Унгария

Адриан Андреев през предходната седмица се завърна на корта след едномесечно неявяване и взе присъединяване на Чаланджъра в Лугано, където записа една победа, преди да отпадне в осминафиналите. Следващата дестинация в календара на третата ни ракета пък се явяваше конкуренцията от същата категория в унгарския град Шекесфервар, като в хода на днешния ден 21-годишният софиянец откри акцията си в надпреварата с впечатляващ поврат над квалификанта и някогашен номер 68 Гералд Мелцер, който съумя да пречупи за тъкмо 3 астрономически часа игра - 6:7(4) 6:3 7:6(2). По този метод надареният ни съотечественик, който е пети подложен в схемата и от понеделник ще се завърне в топ 200, възобновявайки статута си на втора ракета за родината ни, се класира за втория стадий в шампионата и ще срещне спечелилия всред участващия чрез " уайлд кард " Петер Файта и някогашния първенец от Sofia Open - Мирза Башич.

Началото на дуела беше повече от обещаващо за българина, който имаше изявено преимущество при размените от главната линия и очевидно се усещаше добре на клея, въпреки и в зала, като проби за свръхзвуков старт на мача. Миг на съмнение коства преднината на родния ни представител, който съобщи след това началния си удар на нула, само че скоропостижно се оправдава и с следващата си серия от чудесно извършени офанзиви проби за повторно, осигурявайки си опция да сервира за спечелването на дебютната част.

Нещата образно протичаха по проект за Андреев, който завоюва три поредни точки и доближи сетбол при 40:30, само че оттова насетне сбърка лековато и не взе нито точка повече в гейма си, при което австриецът осъществя рибрейк и ни предстоеше да следим тайбрек. В него третата ни ракета си завоюва ранен задатък от минипробив в актива и поведе с 3:1 пункта, само че оттова насетне представянето му претърпя провал и под знака на неспирните грешки в играта си съобщи напълно самодейността на международния номер 381, който сграбчи своя късмет и записа откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част, Адриан очевидно остави случилото си до момента в срещата зад тила си, като още веднъж със забележително самочувствие организираше акциите си в нападателен проект и остави квалификанта без противопоставяне, с цел да поведе с пробив. Най-важният миг за сънародника ни настъпи при последвалия му гейм, когато той резервира нужното самообладание, с цел да избави точка за рибрейк, с което затвърди преднината си и оттова нататък беше безукорен във всяко едно отношение, изравнявайки резултата в обособените сетове.

Решителната трета част не стартира по изключително безапелационен метод за софиянеца, който беше напът да съобщи дебютното си подаване за нея, само че остана правилен на стила си и преодоля заплахата, надвиснала над него при 15:40. Впоследствие функциите на корта се размениха и международният номер 204 беше във водещата позиция, като с приближаването на края на дуела съумя неколкократно да заплаши сервиса на австриеца и разполагаше с по този начин наречения " прикрит мачбол ", само че до освен това не се стигна и нов тайбрек трябваше да дефинира спечелилия. В него Андреев направи първата крачка в позитивната посока, като взе преимущество от минипробив, което скоропостижно дублира и доразви преднината си 6:1 точки в своя изгода, като при сходен резултат нямаше никакви премеждия, с цел да узакони успеха си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР