Адриан Андреев не спира да впечатлява с изявите си в

...
Адриан Андреев не спира да впечатлява с изявите си в
Коментари Харесай

Имаме нова втора ракета: Андреев изигра пореден силен мач във Валенсия и е 1/4-финалист!

Адриан Андреев не стопира да впечатлява с изявите си в последните месеци и след редица отлични резултати на равнище Чаланджър, то нашето момче си подсигурява място в квалификациите за Аустрелиън Оупън. Българинът след това се отдаде на заслужена отмора, преди да се завърне на корта за края на тенис сезона, като след четвъртфинала му в Хелзинки предходната седмица, софиянецът през актуалната продължи мощното си показване и през днешния ден надви над квалификанта и международен номер 271 Иван Гаков с 6:4 3:6 6:3, класирайки се за етапа на топ 8 във Валенсия, както и изравнява по точки Димитър Кузманов в класацията на АТР, с което поради азбучната класификация в подреждането от понеделник ще заеме статута на втора ракета на страната ни. В опит да откри място на четвърти Чаланджър полуфинал за годината, Ади ще се изправи против Никола Милойевич в утрешния ден.

На старта на дуела руснакът очевидно се усещаше по-уверен в качествата си и на няколко пъти надигра международния номер 207 в продължителните замени, с цел да оползтвори разкрилата му се опция за пробив. Андреев последователно с течение на времето се нагоди против стила на квалификанта и обърна на 180 градуса протичащото се в испанския град, печелейки безответно пет гейма, с което докара развоя на събитията от 1:4 до сет на сметката му.

Началото на втората част се оказа аналогично с това на първата и поради последвалия спад в представянето на нашенеца, той изостана с брейк пасив. Гаков в тези минути се радваше на сериозен напредък в играта си и грешките липсваха, при което той, макар че пропиля на два пъти шансове да удвои преднината си, сервираше безупречно и изпрати срещата в решителната ѝ фаза.

За разлика от видяното досега в конфликта, стартът на решителната част принадлежеше на българина, който показва забележителна вариативност в комбинациите си от главната линия и не след дълго поведе с пробив по пътя към успеха. Последвалото подаване на Андреев имаше основно значение за крайния излаз на дуела, откакто Ади се оправи с брейкбол за съперника и без никакви съмнения след това на начален удар затвори мача в своя изгода.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР