Адриан Андреев не откри по особено успешен начин изявите си

...
Адриан Андреев не откри по особено успешен начин изявите си
Коментари Харесай

Успешен старт за Андреев в Сарасота: Надделя над финалиста на Ролан Гарос при юношите

Адриан Андреев не откри по изключително сполучлив метод изявите си на клей през новия сезон, откакто не съумя да преодолее втория квалификационен кръг на Чаланджъра в Мексико Сити. Българинът също така загуби много точки в международната класация през последните седмици, откакто лекуваше контузия и не можа да отбрани мощните си резултати от ранните месеци на 2021-ва.

Днес обаче Ади направи стъпка в вярната посока, преодолявайки с лекост откриващия кръг на пресявките в Сарасота. Андреев се изправи против надарения французин Артур Фис, който е единствено на 17 години, само че към този момент разкрива сериозния си капацитет, постигайки победи над играчи от ранга на Роман Сафиулин и Робин Хаасе през последните месеци. Освен това младежът е финалист от миналогодишния Ролан Гарос при юношите и е една от огромните очаквания на страната си да върне френския тенис назад на върха, но към този момент младокът има да извърви дълъг път пред себе си и родният ни представител го надигра с безапелационното 6:3 6:2.

Срещата започва мъчно за третата ни ракета, до момента в който неговият конкурент удряше топката извънредно чисто и бързо получи две следващи благоприятни условия да пробие. Нашият съотечественик отреагира по превъзходен метод, с цел да избави подаването си и след това на собствен ред можеше да отмъкне съперниковото подаване, а Фис незабавно се пропука и скоро откриващият сет беше в историята.

Двамата състезатели си размениха по един брейк за начало на втората част, само че оттова насетне Андреев печелеше огромна част от дългите разигравания и намираше отговор за всички опити на противника да пробие защитата му. Това донесе серия от четири поредни гейма в актива на Ади, чието съществено превъзходство го води до праволинеен краен триумф.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР