Адмирирам опита на моя колега Николай Бареков да обедини консервативните

...
Адмирирам опита на моя колега Николай Бареков да обедини консервативните
Коментари Харесай

Ян Захрадил: Адмирирам опита на Николай Бареков да обедини консерваторите в България, има моята пълна подкрепа

Адмирирам опита на моя сътрудник Николай Бареков да сплоти консервативните сили в България и да построи един общ Консервативен блок. Готов съм по всевъзможен метод да го поддържам. Съвместната ни работа ще ускори опцията ЕКР да е с доста висок резултат и надлежно да се борим дружно за реализиране на общи цели. Със сигурност през месец май 2019 година ние ще имаме една доста по-силна и устойчива група в Европейския парламент. Това съобщи водачът на Алианса на европейските консерватори и реформисти /АКРЕ/ и водещ претендент на Групата на европейските консерватори и реформисти /ЕКР/ за ръководител на Европейската комисия /ЕК/ на общите европейски избори през май 2019 година Ян Захрадил по време на конференция, която се организира в Брюксел и чийто хазаин бе Николай Бареков.

На форума участваха десетки представители на акадимичните общности в България. Сред тях имаше студенти и професори от Университета за национално и международно стопанство /УНСС/, Технически университет – София /ТУ-София/ и Университета по библиотекознание и осведомителни технологии /УНИБИТ/. „ Заради моите старания и тези на българската консервативна общественост да се сътвори една мощна коалиция за изборите за Европейски парламент, Ян Захрадил посети няколко пъти България, последният път беше по моя покана на една взаимна конференция с сътрудника Волен Сидеров, на която ние представихме нашата визия за един предстоящ Консервативен алианс и съюз “, напомни Николай Бареков и разгласи, че водачът на АКРЕ ще взе участие в акцията за европейските избори в цяла Европа, в това число и в България.

В тази връзка българският евродепутат показа, че в границите на визитата на водача на „ Атака “ Волен Сидеров в Брюксел дружно са провели поредност от значими срещи с основни представители на консерваторите. Лични диалози са били извършени със съпредседателя на Групата на Европейските консерватори и реформисти професор Решард Легутко и с генералния секретар Франк Барет. „ На тези срещи дискутирахме бъдещето на Консервативен алианс, както в България, по този начин и в Европа “, разкри още Бареков по време на конференцията. Евродепутатът изясни пред университетските общности и за какво е толкоз належащо консерваторите в България да излъчат минимум три мандата на предстощите европейски избори – първо, тъй като след Брекзит Групата на ЕКР ще загуби двайдет английски консерватори и второ, тъй като страната ни ще получи „ голям изход в европейските институции “.

Бареков обоснова своята теза, като отбелзява, че в другите две огромни партии (ПЕС и ЕНП) българските делегации се губят, защото самите партии са огромни като размер. „ Групата на ЕНП в този мандат беше над триста индивида, измежду които единствено шест български представители “, напомни той и отбелязя, че в случай че в една група от 100 души, каквато се чака да бъде тази на консерваторите, България е представлявана от трима, четирима или петима евродепутати, това ще съобщи тежест на нашите представители и опция на България за първи път в своята история да има заместник-председател, а при вярно разиграни карти – и ръководител на Европейска комисия.

Бареков означи, че точно това са аргументите с Волен Сидеров да си слагат като цел сред три и пет мандата за престоящия избор. Когато източноевропейци вземат най-високите длъжности в тези институции, те ще имат доста по-голяма чуваемост към обществените проблеми на Европа, уверен е евродепутатът. В тази връзка той напомни, че в този мандат беше изработен първият пробив – „ Доналт Туск, въпреки и представител на обединението от Полша, оглави Европейския съвет и за първи път има претендент за ръководител на Европейска комисия от Източна Европа в лицето на Ян Захрадил “.

Бареков разкри също по този начин, че в коридорите на Европейския парламент все по-усилено се разяснява през последните седмици, че акциите на европейските политически обединения, които аплайват, би трябвало да се подредят по подобен метод, че новият парламент да стартира с незабавни промени на европейските уредби, включително и на Европейската Конституция.

„ Ако ние не променим главните контракти, проблемите ще се задълбочат и най-после нещата ще завършат с Европа на три скорости, а това значи краят на Европа “, предвижда евродепутатът.



В края на форума водачът на Алианса на европейските консерватори и реформисти Ян Захрадил бе почетен с почетен знак "Ябълка на мъдростта и познанието " от ректорското управление на УниБИТ. Причината - дейната му позиция за ролята на младежите за бъдещето на Обединена Европа и за принос към Университетската младежка академия за ръководство на познания. Наградата му бе връчена тържествно от професор Иван Гарванов и доцент Тереза Тренчева.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР