Администрацията вече работи без прекъсване за обедна почивка и с

...
Администрацията вече работи без прекъсване за обедна почивка и с
Коментари Харесай

Администрацията вече работи без прекъсване за обедна почивка

Администрацията към този момент работи без спиране за обедна отмора и с удължено работно време, заяви Министерски съвет. То е удължено от 8.00 до 18.30 часа. Целта е жителите да получат услуги и информация в комфортно за тях време . Причината за направената смяна е, че работното време на чиновниците на администрацията, съответствува с работното време на жителите, което попречва процеса на работа и помощ от двете страни.

За обслужване на жителите са въведени над 90 централни, териториални и локални администрации, измежду които Министерството на правораздаването, Българската организация за сигурност на храните, Столична община и още 4 общини, 17 регионални дирекции " Земеделие ".
 По-прозрачно държавно ръководство даде обещание Калина Константинова
По-прозрачно държавно ръководство даде обещание Калина Константинова

Има политическа воля за дълбока промяна в КПКОНПИ, съобщи тя

От Министерски съвет разясняват, че обедната отмора на чиновниците е регламентирана и обезпечена, само че е въведен еластичен режим на работа за обезпечаване на непрекъсваемост на работния развой. Предоставяне на административни услуги на жителите при непрестанен режим на работа към този момент са въвели над 500 централни, териториални и общински администрации, измежду тях са всички министерства и множеството прилежащи към тях организации, Комисията за отбрана на потребителите, РЗИ и Национална агенция за приходите.

Паралелно в администрациите, предоставящи максимален брой административни услуги, е засилен процесът на тяхната електронизация.

Вицепремиерът Калина Константинова моли жителите, при открити нарушавания в Центровете за административно обслужване, да алармират на електронния адрес на Главния инспекторат на Министерския съвет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР