Администрацията във Вашингтон не е съгласна с твърденията, че среща

...
Администрацията във Вашингтон не е съгласна с твърденията, че среща
Коментари Харесай

САЩ не са съгласни, че само Русия е извлякла изгода от срещата Байдън-Путин

Администрацията във Вашингтон не е съгласна с изказванията, че среща на върха на Съединени американски щати и Русия в Женева е била от изгода единствено за съветската страна. Това разгласи Джейк Съливан, консултант на американския президент по националната сигурност, в ефира на Си Ен Ен.

Съливан разяснява изказванията, че срещата сред американския президент Джо Байдън и съветския му сътрудник Владимир Путин " е предоставила платформа " за съветския държавен глава.

" Първо, Владимир Путин има платформа. Нейната същина е в това, че той е президент на една от международните нуклеарни сили. От наша позиция би трябвало да си взаимодействаме с него. Трябва да взаимодействаме уверено и твърдо с него, въз основа на правила. Както сподели президентът Байдън, няма опция на разговора лице в лице от позиция на поддържането на връзки, които са комплицирани и напрегнати ", разяснява той.

Съветникът на американския президент добави, че Байдън е желал персонално да разиска в Женева противоречивите въпроси. " Само заради тази причина си струваше да се срещнем с президента Путин ", сподели Съливан. Области от основен американски интерес. "

" Така че просто не съм склонен с изказванията, че Съединени американски щати не са имали потребност от това ", акцентира помощникът на Байдън. Той добави, че " това беше добре за Америка ".

Руско-американската среща на върха завърши в Женева в сряда. Инициативата за провеждането му пристигна от Вашингтон. Руският президент Владимир Путин и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разискаха положението и вероятностите за по-нататъшно развиване на двустранните връзки, въпроси на стратегическата непоклатимост и въпроси от интернационалния дневен ред.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР