Администрацията по храните и лекарствата обяви във вторник, че е

...
Администрацията по храните и лекарствата обяви във вторник, че е
Коментари Харесай

FDA разрешава актуализираната ваксина срещу COVID-19 на Novavax за есента на 2023 г.

Администрацията по храните и медикаментите разгласи във вторник, че е разрешила обновената ваксина против COVID-19 на Novavax, добавяйки трета алтернатива за американци на възраст 12 и повече години, които търсят нова ваксина това есен и зима.

Актуализираната инжекция на Novavax е модифицирана, с цел да се насочи към XBB вариантите на вируса, сходно на ревизираните формулировки от Moderna и Pfizer, които бяха утвърдени предишния месец. И двете ваксини на Moderna и Pfizer са основани на mRNA технология, до момента в който Novavax възприема друг метод.

„ Днешното позволение на Novavax значи, че хората към този момент ще имат избор на основана на протеин алтернатива, която не е MRNA, с цел да се предпазят против COVID-19, който в този момент е четвъртата водеща причина за гибел в Съединени американски щати “, сподели основният изпълнителен шеф на Novavax Джон Джейкъбс в изказване.

преобладаващи варианти на ковид, циркулиращи в цялата страна, споделят Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите.

Разрешението на FDA е последното оставащо държавно затруднение преди новите ваксини на Novavax да могат да бъдат пуснати.

На срещата си предишния месец чиновници на CDC споделиха на Консултативния комитет по имунизационните практики на организацията, че те няма да е належащо да се събира още веднъж, с цел да разшири рекомендациите, с цел да включи Novavax.

Разрешението също по този начин отбелязва първия път, когато доста имунизирани преди този момент американци ще имат право да получат ваксина въз основата на протеини Novavax, която компанията се популяризира като " обичайната " опция на Pfizer и Moderna.

Преди това Novavax беше позволен единствено като първа бустерна доза за хора, които не желаят или не могат да получат иРНК инжекция.

Кога имунизацията против Коронавирус на Novavax ще бъде налична?

Novavax споделя, че разполага с „ милиони дози “ от своята ваксина в Съединени американски щати, които ще бъдат изпратени „ през идващите дни “, откакто FDA подпише всяка партида.

„ След като партидите бъдат пуснати, ние неотложно ще изпратим и работим, с цел да сложим продукта на рафтовете и да бъде подготвен за администриране неотложно “, сподели представител на Novavax.

Ваксинациите ще бъдат налични и посредством федералната стратегия за достъп до мост и ваксини за деца „ през идващите дни “ от Novavax, сподели компанията.

Как да получите новата ваксина против Коронавирус гратис, със или без застраховка? Комплектите за безвъзмездни проби за Коронавирус се завръщат. Ето по какъв начин да ги получите.

За по-малките деца компанията сподели на вложителите през август, че не чака позволение за своята ваксина до идната година.

Защо имунизацията против Коронавирус на Novavax закъсня?

Разрешението за инжекциите на Novavax идва по-късно, в сравнение с се е надявал производителят на имунизацията. Ръководителите на компанията по-рано споделиха, че възнамеряват да бъдат на пазара в Съединени американски щати „ до септември “.

Не е ясно за какво изстрелът на Novavax е утвърден от FDA по-късно от Pfizer и Moderna. Говорител на FDA не отговори неотложно на искане за коментар.

„ Novavax работи в тясно съдействие с FDA по този EUA, с цел да подсигурява, че опцията, основана на протеини, е част от есенното предложение на ваксина “, a сподели представител на компанията.

Една от вероятните аргументи може да е времето на заявките.

Moderna е подала заявки до FDA през март и юли за тяхната формула за 2023-2024 година, съгласно документи, оповестени от организацията. Pfizer бяха през февруари и юни.

Novavax разгласи по-късно през август, че е „ инициирало показване на FDA “ за техните фотоси.

Длъжностни лица по-рано бяха признали, че фотосите на Novavax може да отнеме повече време за актуализиране за тази есен.

FDA изчака до юни, с цел да заключи своя избор за това какъв вид би трябвало да бъде ориентиран към обновените Коронавирус ваксини, с вярата да усъвършенства възможностите, че имунизациите ще дават отговор добре на това, което е циркулиращи през есента и зимата.

По това време както здравните чиновници, по този начин и ръководителите на Novavax признаха, че това може да се окаже сериозен поврат за не-mRNA ваксини, чиято изработка лишава повече време.

За разлика от това, изборът на варианти, употребявани в другите обичайни ваксини въз основата на протеини, употребявани за годишната ваксина против грип, се прави през март, с цел да се даде задоволително време за утвърждение и произвеждане.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР