Администрацията не произвежда БВП, но тя ще е облагодетелствана от

...
Администрацията не произвежда БВП, но тя ще е облагодетелствана от
Коментари Харесай

Вдигат заплатите на стотици хиляди българи, които не произвеждат БВП

Администрацията не създава Брутният вътрешен продукт, само че тя ще е облагодетелствана от лявата политика на Асен Василев за сметка на хората, които работят и заплащат налози.

Разходите за личен състав в бюджетния бранш нарастват съществено. Само за четири месеца сметките на финансовото министерство за предстоящите разноски за хонорари през 2024 година се утежниха с 1,5 милиарда лева, кадър през днешния ден.бг.

Така разноските за личен състав през 2024 година ще доближат равнище от 18,1 милиарда лева – доста над в началото плануваното даже за година по-късно. 

Това демонстрира сравнението сред оповестената в края на юни към бюджет 2023 средносрочна бюджетна прогноза и числата, залегнали в претекстовете към проектобюджет 2024. Разходите за заплати са един от индикаторите с огромен растеж в проектобюджет 2024 и с доста огромно несъблюдение в посока нагоре в бюджет 2023, написа " Сега ".

През юни държавното управление очакваше харчовете за заплати и осигуровки по консолидираната фискална стратегия (КФП) – т.е., с включени бюджети на общините, да доближат 15,7 милиарда лева през 2023 година За 2024 година финансовото министерство предвижда растеж от близо 900 млн. лева до 16,58 милиарда лева Т

ези проекти се разминаха фрапантно с действителното осъществяване за 2023 година От претекстовете към проектобюджет 2024 излиза наяве, че разноските по това перо  ще надвишават 16,7 милиарда лева още през 2023 година За 2024 година прогнозата за предстоящи разноски за личен състав към този момент е 18,1 милиарда лева

От претекстовете на проектобюджет 2024 не излиза наяве на какво се дължи това преизпълнение на разноските в частта заплати и осигуровки на служителите. Преизпълнението евентуално е обвързвано с гласуваните изключително разноски за заплати в обособени системи като Министерство на вътрешните работи при приемането на бюджета.

На фона на изпреварващия растеж на тези разноски от финансовото министерство оферират великодушна политика за приходите и през 2024 година Предвидени са 375 млн. лева за превъзмогване на диспропорции в заплатите сред обособените министерства и общини, като парите би трябвало да се разпределят по утвърдена от Министерски съвет методика. Предвидени са нараствания на заплатите и при други длъжности като изборните длъжности и заетите в системата на правосъдната власт.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР