Администрацията на украинския президент Володимир Зеленски разкритикува ФИФА, която отказа

...
Администрацията на украинския президент Володимир Зеленски разкритикува ФИФА, която отказа
Коментари Харесай

ФИФА отказа да пусне реч на Зеленски преди финала


Администрацията на украинския президент Володимир Зеленски разкритикува ФИФА, която отхвърли да покаже видеопослание от президента на стадиона " Лусаил " в Катар преди финала на Световното състезание по футбол в неделя, съобщи Си Ен Ен.

Видеото, което е записано на британски език, е предопределено да бъде " апел за мир ", се споделя в документално изказване на президентската канцелария на Украйна до Си Ен Ен в събота.

" Катар поддържа самодейността на президента, само че ФИФА блокира самодейността и няма да разреши видеообръщението на президента да бъде показано преди финалния мач ", пише в изказването.

Президентската канцелария на Украйна също по този начин съобщи, че ще популяризира видео обръщението независимо, в случай че ФИФА не го излъчи, и съобщи, че решението на организацията да го блокира ще покаже, че  " ФИФА е изгубила скъпото си схващане за футбола - като игра, която сплотява народите, а не поддържа съществуващите разделения ".

В клипа, изпратен до Си Ен Ен, Зеленски споделя, че футболът би трябвало да сплоти света и приканва за " Световна купа, само че не и за международна война ".

" Тази Световна купа за следващ път потвърди, че другите страни и националности могат да решат кой е най-силен в честната игра, само че не и в играта с огъня, на зеленото игрище, а не на аленото полесражение ", споделя президентът на Украйна във видеото.

От президентската канцелария на Украйна обявиха пред Си Ен Ен, че са били осведомени, че ФИФА счита посланието за прекомерно политическо, и обявиха, че в петък са изпратили копие от текста на обръщението до централата на FIFA в Швейцария.

" В обръщението на президента няма нищо политическо, което да придава политическа багра на спортното събитие, а точно няма субективни оценки, политически сигнали и още повече няма обвинявания ", обявиха от президентската канцелария и прибавиха, че " към момента има време ФИФА да поправи грешката си ".

" ФИФА не трябва да се опасява, че на международния футболен празник, който въплъщава мира, ще се чуят думи за мир ", казва още Зеленски в изказването.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР